Whatsapp trekt anderhalf miljoen nieuwe Nederlandse gebruikers

Er zijn op dit moment 9,4 miljoen Nederlanders die gebruik maken van de Whatsapp berichtendienst. Een flinke stijging ten opzichte van het vorige jaar.

Berichtenapps populair

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Whatsapp veruit de populairste berichtenapp van ons land is, ondanks dat er het afgelopen jaar kritiek op de dienst ontstond na de overname door Facebook. De eigen Facebook messenger doet het ook goed in ons land, met een totaal van 4,4 miljoen actieve gebruikers. Overigens is het gebruik van de aparte berichtendienst van Facebook sinds vorig jaar verplicht voor het sturen van privéberichten via de sociale netwerksite, wat de snelle groei van deze app verklaart.

Snapchat

Ook berichtenapp Snapchat, waarmee foto’s kunnen worden verstuurd die na een vooraf bepaalde periode niet meer te zien zijn, wordt snel populairder. Snapchat wist het afgelopen jaar 1,49 miljoen Nederlanders aan zich te binden. Ook Skype wordt snel populairder onder Nederlandse gebruikers, met een totaal van 2,9 miljoen smartphonegebruikers in december 2014.