Windows 10 krijgt nieuw startscherm

Mircosoft is bezig met een nieuwe update voor Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem is al vanaf 29 juli te downloaden en krijgt een paar kleine aanpassingen. Zo wordt het startmenu iets anders, worden er apps geüpdatet en wordt taakbeheer anders.

Windows 10 kende, zeker in het begin, nog wat problemen, maar door middel van updates begint de OS steeds stabieler en beter te worden. Build 10547, nu in beta, lijkt daar een grote bijdrage aan te leveren als je kijkt naar wat de update met zich mee brengt.

Het nieuwe startmenu

Het startmenu wordt uitgebreid en breder wat resulteert in de mogelijkheid om je keuzebalk te verbreden naar vier kolommen. Veel Windows-gebruikers hebben hierom gevraagd en zodra de build uitgerold wordt als update is het dan ook mogelijk om dit handmatig in te stellen.

Apps bijgewerkt

Niet alleen de software van Windows krijgt een update, ook verschillende apps krijgen er nieuwe functies bij. Je foto's worden vanaf de update in een speciale map gezet zodat deze snel naar een cloud-platform gezet kunnen worden. Daarnaast zijn ook de apps voor mail en maps voorzien van nieuwe functies.

Overige bijwerkingen

Naast je startscherm en de apps brengt deze build meer nieuws met zich mee. Zodra de build als update wordt uitgerold kun je wallpapers op je device uitschakelen bij je inlogscherm en is het mogelijk, dankzij implementatie van Object RTC, om met Edge Skype te gebruiken zonder plugins. De update is binnenkort beschikbaar via Inside Preview waarna de uitrol voor alle gebruikers volgt.