Windows 10 op je Mac met Parallels Desktop 11

Parallels, een ontwikkelaar van cross-platform oplossingen, kondigt vandaag Parallels Desktop 11 voor Mac aan. Hiermee is het mogelijk om Windows 10 op je Mac te draaien.

Parallels Desktop 11 laat je als Mac-gebruiker in Windows 10 werken en gebruik maken Cortana in zowel Windows als OS X. Dit is de eerste keer dat er een Windows-functie beschikbaar is geworden voor OS X-applicaties met Parallels Desktop.

Maak je liever geen gebruik van Windows, maar ben je wel nieuwsigierig naar OS X El Captain, de nieuwe versie van OS X, dan kun je gebruik maken van de experimentele ondersteuning die Parallels biedt. Deze wordt meegeleverd in Parallels Desktop 11 en is nog voor de lanceringsdatum van OS X El Captain beschikbaar. Na de lancering wordt het besturingssysteem volledig ondersteund.

Efficiënt werken, ongeacht je platform

'Nu Windows 10 en OS X El Capitan hun intrede in de markt doen, is het voor bedrijven, ontwikkelaars en consumenten die productief moeten zijn van essentieel belang dat zij virtualisatiesoftware kunnen gebruiken om beide besturingssystemen eenvoudig naast elkaar te gebruiken. Op deze manier kunnen zij effectief werken, ongeacht hun platform', vertelt Laure DiDio, directeur Onderzoek en consultancy van Strategy Analytics.

Parallels Desktop 11 komt ook met een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Zo kun je dankzij Travel Mode genieten van een langere accuduur, tot wel 25 procent. Daarnaast zijn de algehele prestaties van de software verbeterd. De slaapstand van de virtuele machine wordt bijvoorbeeld tot twintig procent sneller geactiveerd en Windows wordt vijftig procent sneller opgestart en afgesloten. 'Met Parallels Desktop 11 hebben we onze toewijding aan innovatie naar een hoger niveau getild: van integratie met Windows 10 en El Capitan tot het beschikbaar maken van Microsoft Cortana op de Mac. We hebben het voor onze klanten eenvoudiger dan ooit gemaakt om Windows op een Mac te gebruiken', aldus Jack Zubarev, algemeen directeur van Parallels.

Nieuwe versie software ontwikkelaars

Naast Parallels Desktop 11 wordt er ook een nieuwe versie van de software voor ontwikkelaars, ontwerpers en intensieve gebruikers gelanceerd. Hierbij gaat het om de Pro Edition van Parallels Desktop voor Mac. In dit pakket vind je ook de Business Edition die voorheen bekend stond als de Enterprise Edition. 'Ontwikkelaars, ontwerpers en intensieve gebruikers behoren tot één van de grooste groep gebruikers onder de miljoenen klanten van Parallels Desktop voor Mac', vertelt Zubarev over de nieuwe versie van de software. 'We hebben de professionele editie van Parallels Desktop voor Mac speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld en zullen voortdurend doorgaan met innoveren om hun dagelijkse werkzaamheden zo productief mogelijk te maken. Een naadloze ervaring is altijd een belangrijk kenmerk van Parallels Desktop geweest.'

Beschikbaarheid

Parallels Desktop 11 is vanaf nu te bestellen voor 79,99 euro. Wil je Parallels Desktop 9 of 10 upgraden, dan kost dat 49,99 euro. Het upgraden naar de professionele editie heeft dezelfde prijs. De professionele editie en de zakelijke editie van Parallels Desktop 11 voor de Mac zijn voor nieuwe klanten beschikbaar voor 99,99 euro per jaar. De professionele editie van Parallels Desktop voor de Mac bevat tevens een gratis abonnement op Parallels Access voor externe toegang tot je Mac vanaf ieder apparaat.