Windows Live bijna live

Microsoft start in navolging van Google binnenkort met een reeks nieuwe webgebaseerde diensten, de zogeheten 'Windows Live'-applicaties.

De hoofdgedachte is om de gebruiker een portaal te bieden waar al zijn persoonlijke informatie samen komt. Live.com wordt daarbij het startpunt dat je helemaal aan je eigen smaak kunt aanpassen met favoriete RSS-kanalen en favoriete links (bookmarks). Vanaf de hoofdpagina heb je toegang tot Windows Live Mail, de opvolger van de bekende webmaildienst Hotmail. Windows Live Messenger is de vervanger van MSN Messenger, waarmee gebruikers kunnen chatten, bestanden uitwisselen en bellen naar vaste en mobiele telefoons. Live Messenger komt overigens als enige van de Live-diensten beschikbaar in de vorm van een Windows-programma.

Spyware en virussen
Microsoft denkt ook aan veiligheid; via Windows Live Safety Center kun je het systeem laten doorlichten op spyware en virussen. Windows OneCare Live gaat tegen betaling een stapje verder: het biedt een anti-virus-, firewall- en pc-onderhoudsoplossing ineen. Het is daarmee de enige Live-dienst waar kosten aan verbonden zijn; de overige zijn geheel gratis.

Momenteel bevinden alle diensten zich nog in de testfase.

Info: www.live.com