'Windows Live is een mislukking'

Technologieblogger Robert Scoble uit zware kritiek op zijn voormalige werkgever Microsoft. De kritische blogs volgen op uitlatingen van Microsoft-topman Steve Balmer die Google verwijt slechts 'magere successen' te boeken.

De kritiek van Scoble komt erop neer dat Balmer eerst maar eens de balk uit zijn eigen oog moet halen voor hij mag wijzen op een eventuele splinter in het oog van de concurrent.

Volgens Scoble slaagt Microsoft er (zelf) helemaal niet in om zijn beloftes op het gebied van internet te realiseren. Ballmer had daarbij verklaard dat Windows Live de internetoorlog zou winnen. Daar is tot nu toe geen sprake van. Volgens Scoble kan niemand binnen Microsoft helder omschrijven wat Windows Live nu eigenlijk inhoudt voor de gebruiker.

Scoble was drie jaar lang in dienst van Microsoft en deed daarvan met medeweten van zijn baas verslag van op zijn blog. Scoble bleef bloggen na zij vertrek en dus een groot gehoor houden. Ook de New York Times volgt zijn analyses op de voet.

Microsoft zou volgens Scoble's blog meer werk moeten maken van een goede zoekmachine, een beter advertentiesysteem, een betere hostingservice, een betere webontwikkeling en het ontwikkelen van innovatieve services.

Bron: www.express.be
Blogsite Robert Scoble: http://scobleizer.com/