Windows Phone 7 krijgt multitasking en IE9 in 2011

Microsoft zal nog dit jaar een upgrade uitbrengen voor Windows Phone 7, waarmee gebruikers van het besturingssysteem eindelijk kunnen multitasken. Ook komt de upgrade met een mobiele versie van Internet Explorer 9.

Dat maakte Microsoft-topman Steve Ballmer bekend tijdens een toespraak op het Mobile World Congress in Barcelona. De nieuwe browser maakt gebruik van hardware-acceleratie voor snellere laadtijden. Bovendien kan met de mobiele versie van IE9 html5-, Flash- en Silverlight-content worden afgespeeld.

Met SkyDrive krijgen gebruikers van Windows Phone 7 de beschikking over 25 GB aan gratis online-opslag. Deze dienst is nu al beschikbaar voor gebruikers van Windows Live op de computer. SkyDrive voor de mobiele telefoon zal werken in samenspel met SkyDrive voor de pc.

De upgrade voor Windows Phone 7 zal ergens dit jaar verschijnen en zal mogelijk dezelfde upgrade zijn als die eindelijk ondersteuning biedt voor de Nederlandse taal (en daarmee toegang tot de Windows Marketplace).

Naar verwachting komt Microsoft over enkele weken met een upgrade die de zeer gewenste copy/paste-functionaliteit voor Windows Phone 7 mogelijk zal maken.