Windows Store- en Windows Phone-platform mogelijk samengebracht

Microsoft is mogelijk bezig om de ontwikkeling van Windows Store apps en die van Windows Mobile gelijk te schakelen. Dat valt op te maken uit een vacature die Microsoft 7 februari op haar vacaturesite heeft geplaatst. Dit betekent dat het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk wordt om Windows 8-apps op Windows Phone te draaien en vice versa.

In de vacature wordt gesproken over het schrijven van code van Windows Store apps die 'werkt op de Windows Phone en vice versa'. Dit zou dus een enkele app store mogelijk maken, waarmee Microsoft een mogelijke inhaalslag maakt op Apple, die al een enkele store heeft over al haar platformen.

Aangezien Windows Mobile en Windows 8 al veel met elkaar delen, qua uiterlijk, maar ook aan de 'achterkant', is dit eigenlijk een logische stap voor Microsoft. Ze zijn in ieder geval al bezig om de gebruikservaring over alle Windows-platformen te stroomlijnen. Daar hoort ook een enkele store bij die het mogelijk maakt een app die je op je PC downloadt, ook kunt gebruiken op je Windows-smartphone.

De vacature die Microsoft op haar site heeft geplaatst

De vacaturetekst die Microsoft 7 februari plaatste. De vacature is volgens Microsoft inmiddels vervuld.

Of dit een harde eis van Microsoft gaat worden, dus dat een app perse op beide platformen moet kunnen draaien, is nog niet bekend. Ook niet wanneer dit zou moeten plaatsvinden. Wellicht met de komst van het geruchtmakende Windows Blue, wat mogelijk frequentere updates over alle Windows-apparaten met zich meebrengt.

Vacaturetekst van Microsoft aangaande cross-platform ontwikkeling
Windows Store- en Windows Phone-platform mogelijk samengebracht
Is Microsoft bezig een enkele store voor zowel dekstop als mobiel voor te bereiden?