Windows-telefoon krijgt nieuwe motor

Vanaf woensdag 11 juni is de HTC Touch Diamond in Nederland verkrijgbaar. De spannend ogende mobiele telefoon (met zwarte 'stealth' vormgeving) is de eerste van een reeks toestellen met de nieuwe Microsoft-software voor 'handhelds': Windows Mobile 6.1.

Aan de lancering van de HTC Touch Diamond 'smartphone' (computertelefoon) gaat een uitgekiende campagne vooraf, inclusief een speciale introductieavond bij het Rotterdamse filiaal van PDAShop.nl. Deze winkel gaat dinsdagavond 10 juni vanaf 23.00 uur open om de eerste klanten om 0.00 uur precies de allereerste exemplaren in Nederland te verkopen. De verkoop begint namelijk officieel 11 juni.

Behalve het opvallende uiterlijk, kenmerkt het HTC-toestel zich door behoorlijk krachtige specificaties. Het apparaat heeft 4 GB geheugen, een 3,2 megapixel camera met autofocus en een 528 MHz-processor. Daarnaast is de Touch Diamond uitgerust met WiFi, Bluetooth 2.0 + EDR, GPS, een VGA-camera voor videobellen en een FM-radio.

Verbeterde software

LEES OOK:

- Preview HTC Touch Diamond
- Winkel 's nachts open voor HTC Touch Diamond

Alle hardware wordt aangedreven door de nieuwste versie van Windows Mobile 6.1. Deze software voor handheld apparaten (telefoons, pda's) bevat volgens Microsoft verscheidene verbeteringen die gebaseerd zijn op feedback van gebruikers.

De belangrijkste informatie is nu direct bereikbaar in n overzicht, de configuratie van de telefoon is versneld en er zijn diverse functies aangepast voor gebruik op een klein scherm.


Een nieuw uiterlijk, een verbeterd Startmenu en 'uitzoomen' bij het browsen.


Met Windows Mobile 6.1 zullen gebruikers het volgende kunnen:
- Op de hoogte blijven en bestanden delen vanaf n locatie: Berichten bekijken en beantwoorden op het startscherm, inclusief gemiste oproepen, nieuwe berichten en geplande afspraken. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig muziek af te spelen en fotos te delen met anderen.
- Eenvoudig opstarten: Dankzij het nieuwe Getting Started Center wordt de telefoonervaring, van het opstarten van uw e-mail tot het installeren van Wi-Fi of een Bluetooth-koptelefoon, intutief en eenvoudig.
- Tijd besparen met bekende functies, beter aangepast voor een klein scherm: Met Windows Mobile 6.1 kun je eenvoudig groepen berichten markeren, verwijderen of verplaatsen en conversaties opvolgen door middel van 'threaded SMS'. Het is mogelijk om in te zoomen op tekst of plaatjes of een hele webpagina in n keer te bekijken.
- Het beveiligen van zakelijke informatie: Ondersteuning voor System Center Mobile Device Manager 2008 en Exchange Server 2007 SP1-leidraden voor configuratie, beheer en beveiliging. Zodat de telefoons op gelijksoortige wijze beheerd kunnen worden als op een Windows gebaseerde pc of om veilig toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens die achter een firewall liggen.

Andere telefoons
Later dit jaar volgen nog een hele reeks nieuwe Windows Mobile 6.1-toestellen: de Samsung i200, Sony Ericsson X1 Xperia, Toshiba G810 en G910, Asus P320, ZX1, P560 & M536 en HTC Touch Pro.

Bron: persbericht Microsoft (Windows Mobile-divisie)
Meer informatie van Microsoft over Windows Mobile 6.1:
http://www.microsoft.com/windowsmobile/6-1/default.mspx