WINMAG #100: LG G5

De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech. Deze keer: de LG G5.

LG G5

De LG G5 is het nieuwe paradepaardje van LG. Het deels modulaire toestel heeft een gaaf design en beschikt verder onder meer over een verwisselbare accu en een geheugenkaartslot. De G5 is een strak ontworpen telefoon met aluminium aan de achterkant, waardoor het device echt aanvoelt als een premium toestel. Door de verwisselbare accu wordt de G5 ook een stuk duurzamer. Veel smartphones begeven het na twee jaar door een kapotte accu, maar met een nieuwe accu kun je de levensduur van je telefoon flink verlengen.

Met een knopje aan de zijkant van het toestel koppel je de onderkant los en kom je bij de batterij. LG heeft zich uiteraard ook op allerlei vernieuwingen gefocust. Zo is dit het eerste toestel van LG dat voorzien is van een usb-c-aansluiting en beschikt de telefoon over twee cameralenzen, waardoor foto's in een veel wijdere hoek genomen kunnen worden. De LG G4 maakte vorig jaar indruk met een uitstekende camera en met de vernieuwde 16-megapixel AF-camera met dual led-flitser in de G5 doet het bedrijf weer goede zaken. Het toestel is aan de voorkant voorzien van een 8 megapixel FF-camera. De G5 beschikt over een 5,3-inch quad hd ips quantum-display met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels en draait op Android 6.0 Marshmallow.

Met de Qualcomm MSM 8996 Quad Core 2.1 GHz-processor en 4GB aan ram heb je genoeg rekenkracht tot je beschikking. Ook qua opslagcapaciteit valt de G5 allesbehalve tegen, want naast de 32GB aan intern opslaggeheugen is het mogelijk om je geheugen met een sd-kaart uit te breiden met 200GB.

LG G5
[block][list] [item]De LG G5 draait op een Quad Core 2.1 GHz-processor en heeft 4GB aan ram[/item] [item]Beschikt over 32GB interne opslagcapaciteit, wat uitbreidbaar is met 200GB[/item] [item]Is voorzien van een verwisselbare batterij, waardoor de LG G5 lang meegaat[/item] [/list] [/block]
WINMAG #100: LG G5
Het deels modulaire toestel van LG maakt indruk.