WINMAG Pro ook op de mobiel of handheld

Deze website is vanaf vandaag ook op de mobiel of handheld computer goed te gebruiken. Op webadres www.winmagpro.nl/mobiel vind je een 'lichte' versie van deze website, met een teletekst-achtige structuur.

De lichte versie van de website komt zonder plaatjes of uitgebreide menu's. Daardoor laden de pagina's sneller met het (relatief) trage mobiele internet van de huidige generatie.

Mobiel internet
Op de mobiele telefoon of handheld computer moet uiteraard wel internettoegang beschikbaar zijn. Als de telefoon een kleine letter G toont, dan is gprs (internet via GSM) actief en ben je 'in business'. Een U (staat voor UMTS) is nog beter: dat is een sterk versnelde vorm van mobiel internet. Nog een optie is een WiFi-verbinding, op de nieuwste generatie luxe smartphones en handheld computers.
Heb je nog geen mobiel internet, dan kun je de alsnog activeren of aanvragen bij je telecomoperator. Zie de instructies op hun websites. In de meeste gevallen kan internet op de mobiel worden 'aangezet' door een simpel sms-je te sturen of ontvangen.

Opletten in het buitenland
In het binnenland zijn de kosten voor het dataverbruik laag of nihil (onderdeel van je vaste abonnementskosten), in het buitenland heb je vaak maar enkele MegaBytes verbruik per maand gratis en zijn de kosten daarboven schrikbarend hoog (tot twaalf euro per MB meerverbruik). Let dus goed op je dataverbruik, zeker in het buitenland. Anders dan in Nederland krijg je in het buitenland geen waarschuwing dat je maandlimiet bijna bereikt is.

Info: www.winmagpro.nl/mobiel