Winst voor Apple in het vierde kwartaal

Hoewel de iPad-verkopen blijven dalen, weet Apple wel Mac's te slijten. Ook de iPhone doet het goed. Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van de resultaten uit het vierde kwartaal.

Apple ziet voor het eerst in vier jaar de iPad-verkopen dalen onder de tien miljoen. In totaal verkocht Apple ruim 9,8 miljoen iPads, waar dit hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 12,3 miljoen iPads waren.

iPhone

In het vierde kwartaal zijn de iPhone-verkopen gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. In totaal gingen 48 miljoen iPhones over de toonbank, een stijging van 22 procent in vergelijking tot hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hierbij zitten de eerste twee dagen van de iPhone 6s en 6s Plus-verkopen bij inbegrepen.

Mac

Ook het aantal Mac's, waaronder de MacBook en MacBook Pro, die Apple verkocht is gestegen. 5,7 miljoen gingen er over de toonbank, terwijl dit hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 5,5 miljoen Mac's waren.

Winst

Het sterke kwartaal van Apple levert het bedrijf een winst op van 11,1 miljard dollar, een stijging van dertig procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Tim Cook verwacht overigens dat de feestdagen Apple goed gaan doen: 'We gaan de feestdagen in met onze sterkste line-up ooit, waaronder de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, Apple Watch met een uitgebreide line-up aan accessoires, de nieuwe iPad Pro en de volledig nieuwe Apple TV', aldus de ceo.