Witte iPhone 4 komt deze maand (update)

De witte iPhone 4 zal deze maand nog beschikbaar komen. Dit meldden een aantal anonieme bronnen aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Het uitbrengen van de witte variant werd de afgelopen maanden steeds uitgesteld door Apple.

Volgens Bloomberg gaat het om bronnen die zeer dichtbij Apple staan en daarom graag anoniem willen blijven. Een witte variant zou de vraag naar het toestel moeten veiligstellen. Apple krijgt daardoor meer tijd voor de ontwikkeling van de iPhone 5. De introductie van dit nieuwe model zou namelijk uitgesteld zijn van juni naar september.

De witte iPhone 4 werd tegelijk met de zwarte variant door Apple in juni 2010 gepresenteerd. De zwarte iPhone is inmiddels al tien maanden te koop en een groot succes. Bij het ontwikkelen van de witte kampte de fabrikant echter met productieproblemen. Zo zou de verf loslaten bij te veel hitte en zou de kleur licht doorlaten. Apple heeft nooit een verklaring voor de vertraging gegeven.

Apple verklaarde bij de presentatie van de iPad 2 dat deze zowel in het zwart als het wit beschikbaar zou komen. De fabrikant hield zich bij de tablet wel aan zijn woord.

Update (15-4)

Apple heeft tegenover de Amerikaanse krant The Wallstreet Journal bevestigd dat de witte iPhone 4 dit voorjaar in de winkels ligt.