Xelion 6.10

Er z n genoeg VoiP-oplossingen beschikbaar voor de zakelijke markt, maar daar komt vaak nogal wat bij kijken. Is het niet dat je vastzit aan bepaalde providers, dan is het wel de verplichte aanschaf van bepaalde soft- of hardphones. Dat is met Xelion 6.10 verleden tijd.

De app van Xelion maakt het mogelijk om zakelijk- en privé-telefonieverkeer te routen, zonder dat je hiervoor bijvoorbeeld een dual-sim-oplossing nodig hebt. Het is letterlijk de app installeren en klaar, en dat voor zowel Android als iOS. Zakelijke contacten zijn opgeslagen op de server waarmee de app verbinding maakt, terwijl het telefonieverkeer via de eigen provider loopt.

Uniek is dat je via de app toch via het GSM netwerk belt, waardoor een gesprek de vertrouwde kwaliteit heeft, je een gesprek kunt aannemen als de telefoon gelockt is en je gesprek niet wegvalt als een ander GSM-gesprek binnenkomt. Dat maakt dat Xelion 6.10 te gebruiken is op iedere smartphone, ongeacht de provider. Zo kun je kiezen voor een abonnement dat bij jou past, maar je kunt ook gebruikmaken van specifieke uc-functies. Zo bel je met je privé-smartphone terwijl je met een uitgaand vast nummer belt. Andersom kan natuurlijk ook. Ben je niet beschikbaar in de app, dan kun je alleen privé gebeld worden.

Wat onmiddellijk opvalt is de zeer opgeruimde en intuïtieve interface van de app. Alle informatie is netjes geordend en gemakkelijk doorzoekbaar. Ook kun je de status bekijken van jouw medewerkers in de app of je eigen status aanpassen als je even niet bereikbaar wilt of kunt zijn. Wat ook direct opvalt, is dat er geen merkbare delay is in gebruik van de app. Xelion heeft optimalisatie prioriteit gegeven, waardoor zij niet hebben gekozen voor crossplatformontwikkeling. In plaats daarvan is de iOS- en Android-app vanaf de grond opgebouwd voor dat specifieke os. Hiermee behoren veel voorkomende crashes en lag tot het verleden. Naast basisfuncties kent de app ook enkele handige functies om te kunnen samenwerken met collega’s. Een chatfunctie bijvoorbeeld, waarmee je snel kunt schakelen met collega’s over lopende projecten. Ook interessant zijn de opties tot Wallboards. Dit is in feite een tegelwand met context specifieke informatie over wat er speelt in jouw organisatie. Hiermee krijg je per tegel statusinformatie over bijvoorbeeld performance van een afdeling, aangegeven in kleur. In een oogopslag weet je dus meteen waar er wellicht actie ondernomen moet worden in jouw bedrijf. De context per tegel bepaal je overigens zelf, wat de Xelion-app flexibel inzetbaar maakt binnen elke organisatie.

Contactinformatie uit het telefoonboek wordt direct gesynct vanaf de server naar het toestel, wat de afwezigheid van lag alleen nog maar indrukwekkender maakt. Communicatie tussen server en toestel wordt standaard versleuteld, waardoor gevoelige informatie buiten de verkeerde handen gehouden wordt. Een prettig idee.

Prijs: op aanvraag
Info: xelion.nl

Pr s op aanvraagInfo xelion.nl

MKB Best Choice 2015