Xerox komt met mobiele print-oplossing

Xerox komt met een mobiele print-oplossing die inspeelt op het toenemend gebruik van smartphones op de werkvloer. Met de Mobile Print Solution is het mogelijk om vanaf ieder apparaat met e-mail functionaliteit op afstand printopdrachten te versturen.

Gebruikers e-mailen hun bestanden in het originele formaat naar een beveiligde bedrijfs- of cloudserver. Vervolgens wordt er een bevestigingscode naar de gebruiker gemaild, waarmee de documenten kunnen worden geprint vanaf iedere multifunctionele printer met het Xerox Extensible Interface platform.

Hiermee kunnen bijvoorbeeld printopdrachten worden verstuurd vanaf een laptop, smartphone of tablet. De Mobile Print Solution draait op een server van het bedrijf en individuele gebruikers hoeven geen applicatie of ander programma te downloaden om er gebruik van te maken.

De Mobile Print Solution is wereldwijd beschikbaar vanaf begin 2011 en in het vierde kwartaal van 2010 zullen de eerste installaties plaatsvinden. Op de website van Xerox is een overzicht te vinden van printers die van de mobiele print-oplossing gebruik kunnen maken.