Xperia Z3+ nieuwe vlaggenschip Sony

Sony introduceert vandaag de Xperia Z3+, de opvolger van de Xperia Z3. Sony's nieuwe vlaggenschip moet deze zomer op de markt komen, al is de prijs nog niet bekend.

De Sony Xperia Z3+ draait op een octa-core Snapdragon 810 processor met 3GB aan ram-geheugen. Dit is een flinke upgrade ten opzichte van de 801 die we in de Xperia Z3 vinden. Helaas is dit ten koste gegaan van de accucapaciteit, die nu 2900mAh meet in plaats vanĀ 3100mAh-accu in de Z3. Dit maakt de Z3+ wel een stuk slanker: waar zijn voorganger 7,3 mm dik was, is de Z3+ slechts 6,9 mm dik. Toch gaat de accu tot twee dagen mee, aldus Sony.

Z3 vs Z3+

Het uiterlijk heeft vrij veel overeenkomsten met de Xperia Z3, al is de micro-usb-poort wel verplaatst naar de onderkant van het toestel en is deze niet langer beschermd door een kapje. Het toestel heeft, net als haar voorganger, een display van 5.2-inch met een resolutie van 1080p. Maar met het dunnere uiterlijk is de smartphone ook acht gram lichter geworden, het toestel weegt slechts 144 gram.

De Sony Xperia Z3+ ligt vanaf juni in de winkel. De prijs van het toestel is nog niet bekend.