'Xperia Z4 wordt al in januari aangekondigd'

Het lijkt erop dat we niet lang hoeven wachten op de nieuwe smartphones van Sony. Phonearena.com weet te melden dat de introductie van de nieuwe Xperia Z4 smartphone en de dunne Xperia Z4 Ultra al in januari plaatsvindt.

De CES in Las Vegas is de plek waar deze onthulling moet gaan plaatsvinden volgens de anonieme bron van Phonearena.com. Sony geeft daar een persconferentie in de nacht van 4 januari. De afgelopen weken lekten al verschillende details over de inhoud van Sony´s nieuwe vlaggenschip. Een aantal hiervan wordt nu door de bron van Phonearena weersproken, maar zoals altijd met geruchten nemen we de berichten met een flinke korrel zout.

Nog in productie

Volgens de nieuwste informatie krijgt de Xperia Z4 een 5,4 inch-scherm mee met een QHD resolutie. Doordat de Snapdragon 810-processor van Qualcom in januari nog niet goed beschikbaar is, zal deze processor waarschijnlijk niet worden gebruikt in de Z4. In plaats daarvan zou Sony de keuze hebben laten vallen op de Snapdragon 805, die ook in de LG G3, Galaxy Note 4 en Nexus 6 zit.

Camera's

De camera krijgt vernieuwde sensor, maar zal net als in de voorganger foto’s schieten op 20,7 megapixel-formaat. De nieuwe sensor moet meer licht kunnen opvangen, waardoor foto’s ook bij omgevingen waar weinig licht is nog scherp blijven. De selfiecamera aan de voorzijde zou voortaan beschikken over 4,8 megapixels.

Naast de gewone Z4, komt er ook een ultra-variant als de bron mogen geloven. Deze heeft een 5,9 inch-scherm en draait ook op de Snapdragon 805-processor. De camera is met 16 megapixels wat minder indrukwekkend, maar het meest opvallend is dat volgens de anonieme bron deze Xperia Z4 Ultra slechts 5,7 mm dik is.