XS4ALL start met ADSL2+

XS4ALL start met de levering van twee ADSL2+ abonnementen: ADSL Fast en ADSL Ultra. ADSL 2+ is een opwaardering van de huidige ADSL-techniek, die ten opzichte van standaard-ADSL vele malen sneller is.

In juli 2005 was XS4ALL de eerste provider die op beperkte schaal ADSL 2+ op het KPN-netwerk leverde. Nu een groot deel van de wijkcentrales is voorzien van nieuwe apparatuur die de hogere downloadsnelheden van ADSL2+ mogelijk maakt, is de tijd rijp voor de definitieve introductie.

Over ADSL2+
ADSL 2+ is een opwaardering van de huidige ADSL-techniek. ADSL 2+ heeft in theorie een maximum downloadsnelheid van 24000 kilobit per seconde, terwijl deze bij de gangbare ADSL-abonnementen 8000 kilobit per seconde is. In de praktijk hangt de maximale snelheid en de beschikbaarheid af van de afstand tot de centrale en kwaliteit van de koperlijn.

De abonnementen
XS4ALL levert twee abonnementen op basis van ADSL2+. ADSL Ultra (99,95 euro per maand) heeft een maximale snelheid van 20.000 kilobit per seconde. En, indien de lijn daarvoor geschikt is, ADSL Fast (79,95 euro per maand) met maximaal 12.000 kilobit per seconde. Abonnees van XS4ALL met ADSL van KPN kunnen zonder onderbreking overstappen op de snellere abonnementen ADSL Fast en Ultra. Het benodigde ADSL2+-modem is inbegrepen.