YouTube-app ontbreekt in iOS 6

De nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, iOS 6, zal niet langer een applicatie van YouTube bevatten. Het nieuws kwam aan het licht door website 9to5mac. In de laatste betaversie van iOS 6 heeft Apple de app namelijk al verwijderd.

Website The Verge vroeg Apple commentaar te geven op het nieuws. Volgens Apple ontbreekt de app doordat hun licentie met Google is verlopen. YouTube is echter gewoon nog benaderbaar via Safari en Google zou bovendien aan een losse applicatie van het videokanaal werken.

YouTube is de tweede oplossing die ontbreekt in de zesde versie van iOS. Eerder maakte Apple bekend af te stappen van Google Maps en in zee te gaan met TomTom voor navigatie. Reden voor de afstand met de zoekgigant zou Android kunnen zijn, een grote concurrent van Apple op de mobiele markt.

Volgens The Verge kan het verwijderen van de applicatie juist een voordeel zijn voor iOS-gebruikers. De huidige app gaat al wat jaartjes mee en wordt nog maar weinig van updates voorzien. Een nieuwe app gemaakt door Google kan weleens meer functionaliteit bevatten en vaker geüpdatet worden.

Gebruikers van iOS 5 hoeven niet te vrezen voor een verwijdering van de app. Website Engadget zou van Apple gehoord hebben dat de fabrikant geen plannen heeft de applicatie uit oudere versies te gaan verwijderen.

Youtube iOS