Zakelijk gebruik tablet in midden- en grootbedrijf stijgt

Onder consumenten is de tablet al erg populair, maar ook de zakelijke gebruiker omarmt massaal de tablet. Met name het gebruik bij het midden- en grootbedrijf stijgt zit in de lift. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Profile over 2012.

Het onderzoek is gehouden onder bedrijven uit de database van Computer Profile. Zij beheren een database die het topsegment beslaat van het bedrijfsleven in de Benelux en bestaat uit 18.000 organisaties met 4,5 miljoen medewerkers.

8 van de 10 tablets voor zakelijk gebruik in Nederland blijkt een iPad te zijn, waarmee Apple' s marktaandeel 84,3 procent beslaat. Ver daarachter treffen we de nummer twee, Samsung, met een aandeel van 6,8 procent.

De marktverdeling van tablets onder zakelijke gebruikers

Veruit de grootste speler binnen het zakelijk gebruik is de iPad van Apple

Middelgrote tot grote bedrijven met 100 tot 500 werknemers kende een verdubbeling van iPad-gebruik in 2012 ten opzichte van het jaar daarvoor. Bij overheidsinstanties, de transportsector en binnen educatieve instellingen was deze groei het hoogst.

Ontwikkeling adaptatie van tablets in het bedrijfsleven

De sector waarbinnen de tablet het snelst omarmd wordt zijn overheidsinstanties. Ook in de transportsector en binnen educatieve instellingen gebruikt men steeds vaker een tablet om op te werken.

Meer informatie over het onderzoek van Computer Profile kun je hier vinden.

De marktverdeling van tablets in Nederland
Zakelijk gebruik tablet in midden- en grootbedrijf stijgt
De tablet rukt op, ook in het Nederlandse bedrijfsleven