Zakelijk zoekgereedschap van Microsoft

Microsoft toont op korte termijn nieuwe software waarmee kantoormedewerkers gemakkelijker informatie kunnen delen, zoeken en bewaren.

Het programma moet ook samenwerken vergemakkelijken. Microsoft hoopt met dit gereedschap, dat dit najaar zal verschijnen, concurrenten als Google te weren uit de zakelijke markt.

De nieuwe zoek- en samenwerkfuncties maken deel uit van het toekomstige Office SharePoint Sever 2007. Een belangrijk onderdeel is het zogenoemde Knowledge Network, dat gebaseerd is op persoonlijke profielen van bedrijfsmedewerkers. Hiermee moet het eenvoudiger worden om de juiste mensen bij een project te betrekken. Personeel kan het eigen profiel zelf aanpassen, net zoals bij sociale netwerksites het geval is.

Office SharePoint moet het voor medewerkers tevens gemakkelijker maken om te zoeken naar zakelijke documenten op de pc en het zakelijke netwerk. De nieuwe software, die zogezegd pas dit najaar zal verschijnen, moet daarom gezien worden als een zakelijke, server-gebaseerde uitbreiding van het populaire Office-kantoorpakket.