Zakelijke ISP breidt dienstenpakket uit

Sinds enkele jaren breiden zakelijke internetproviders hun dienstverlening uit met een heel scala aan 'hosted' diensten. WINMAG Pro bestudeerde het aanbod van 21 op het mkb gerichte providers. Wie levert wat in zakelijk internetland?

De rol van de internet service provider verandert. Terwijl in de jaren negentig de meeste isp's een soort 'loodgieters' van het internet waren, gericht op de

Dienstenoverzicht 21 providers

Het dienstenaanbod van 21 zakelijke internetproviders hebben we in twee op te roepen tabellen geplaatst. Hierin vind je zoveel mogelijk de directe koppelingen (deeplinks) naar de relevante webpagina's van deze providers.

Providers 123xs t/m Interconnect
Providers IS Interned Services t/m XS4ALL

NB: excuses aan provider 123xs.com welke in de tabellen in ons blad de URL 'xs123.nl' kreeg.

internetverbinding zelf, zie je vandaag de dag dat ze steeds meer interessante toepassingen over hun breedbandige verbindingen aanbieden.

Software as a Service (SaaS)
Vooral kleinere bedrijven kunnen profiteren van deze ontwikkeling. Terwijl een paar jaar terug voor een klein bedrijf een eigen groupware-server als Exchange Server nog een onhaalbare zaak was (te kostbaar en ingewikkeld), kan zo'n bedrijfje tegenwoordig voor een paar tientjes per maand een abonnement nemen op deze software. De toepassing draait bij de provider en je gebruikt hem via het internet. Software as a Service (SaaS) is eenvoudig in gebruik te nemen en vergt geen onderhoud.

Een groeiend aantal Nederlandse providers biedt Exchange in een 'hosted'-variant aan. Een andere hosted toepassing die sinds 2006 sterk in opkomst is, is internet-back-up, ook in abonnementsvorm. De abonnee zet een stukje software op de computer en die pompt de veilig te stellen gegevens versleuteld door naar de provider. Safe as a bank.

Diensten op een rij
De internetprovider wordt gastheer van steeds meer handige internettoepassingen. WINMAG Pro zet de belangrijkste diensten van eenentwintig op het mkb gerichte hosting providers op een rij.