Zakelijke variant Chrome beschikbaar

Google's populaire browser Chrome krijgt een zakelijke variant. Dankzij een centrale installatie kunnen beheerders Chrome for Business uitrollen over meerdere werkstations en zijn per geval rechten en regels instelbaar.

Dat maakt Google vandaag in een blogpost bekend. Systeembeheerders hebben bij de installatie van Chrome for Business de keuze uit een set templates waarmee ze per werkstation rechten kunnen toekennen aan het gebruik van de zakelijke Chrome-variant.

Gebruik je Google Apps, dan heb je recht op support op de zakelijke Chrome-versie. Voor niet-App-gebruikers heeft Google online documentatie beschikbaar gesteld.

Bedrijven die gebruik maken van oudere (online)software die alleen goed werkt met Internet Explorer, kunnen met Google Chrome Frame de Microsoft-browser voorzien van Chrome-technologie.

Google wil met de zakelijke variant bedrijven niet alleen een instrument geven voor uitrol, maar  ze ook 'voorbereiden op html5'. Chrome for Business is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.