Zakelijke variant van MSN op abonnementsbasis

Als eerste in Nederland biedt provider UTICA de nieuwe Office Communicator Server aan als 'hosted' dienst. Organisaties kunnen de software inlcusief mogelijkheden voor 'unified communications' (waaronder telefonie) direct gebruiken, zonder technische expertise in huis te halen.

Provider UTICA (Gold Certified Partner van Microsoft) levert Microsoft Office Communications Server (OCS) als een hosted service op basis van een abonnement vanaf 4,95 per gebruiker per maand. De OCS-dienst levert- even kort door de bocht - gebruikers een zakelijke variant van MSN: beschikbaarheidsinformatie, chat en videoconferencing.

De dienst is bedoeld voor bedrijven en organisaties die niet willen investeren in specifieke en complexe technische kennis die de Microsoft-servers voor Unified Communications vergen, maar die toch gebruik willen maken van de voordelen. Hosted OCS is volgens Utica zeer functioneel, laagdrempelig en tegen lage kosten snel inzetbaar en gericht op kenniswerkers voor wie communicatie van wezenlijk belang is.

Juiste medium
"Het lijkt simpel om Exchange Server 2007 in de lucht te krijgen, maar in combinatie met OCS 2007 en telefonie is het voor veel bedrijven een nachtmerrie", aldus Richard Bronzwaer, directeur van UTICA. Met behulp van OCS Online kunnen gebruikers direct en eenvoudig in contact komen met collegas en relaties op andere locaties, door gebruik te maken van het best passende communicatiemiddel.

OCS geeft inzicht in de beschik- en bereikbaarheid van collegas en relaties (presence). Afhankelijk van de urgentie en beschikbaarheid kiest een gebruiker het juiste medium: business instant messaging (chat), audio of video conferencing (Live Meeting). Juist door de combinatie van deze verschillende media kunnen medewerkers en relaties optimaal samenwerken.

Voice gateway
Binnen OCS is het mogelijk om vanuit Outlook, SharePoint of bij voorbeeld Word met een specifieke gebruiker contact op te nemen. OCS combineert namelijk in n client presence-informatie. Op je scherm kun je meteen zien f en hoe iemand bereikbaar is: via een zakelijke chat, via desktopvideotoepassing of via de telefoon. Microsoft gebruikt de presence-informatie niet alleen binnen OCS, maar integreert deze informatie ook in Microsoft Office. Wanneer een lezer een e-mail in Outlook opent, of een Word- of Exceldocument, kan hij direct zien wat de presence-informatie is van een collega die in dat document wordt genoemd of die het document heeft gemaakt. Bronzwaer: "Met de inzet van Hosted OCS kun je heel handig samenwerken. Exchange en OCS worden zo steeds meer een voice gateway. Spraak is tenslotte niets meer dan een datapakketje dat je distribueert via internet."

Over UTICA
Hosted Service Provider UTICA is gespecialiseerd in het hosten van Microsoft-omgevingen. Het aanbod hosting services van UTICA bestaat uit Hosted Microsoft Exchange, Hosted SharePoint, Hosted Office Communications Server, Hosted CRM en daarnaast ook Hosted Telefonie (gekoppeld en gentegreerd met Exchange 2007).

Info: www.utica.nl.