Ziggo deelt wifi-modem uit en verhoogt snelheden

Ziggo gaat een nieuwe modem uitrollen die voorzien is van wifi-n. Ook heeft de kabelaar tijdens een persconferentie aangekondigd de snelheid van vrijwel alle pakketten te verhogen.

In totaal zullen zo'n 600.000 wifi-modems onder klanten verdeeld worden. Het merk is nog niet bekendgemaakt, maar zeker is dat de kastjes de beschikking hebben over een ingebouwde wifi-n-verbinding en gigabit-ethernetaansluitingen.

De actie komt niet uit de lucht vallen. Veel gebruikers klaagden dat de beloofde snelheid niet werd gehaald. Volgens Ziggo ligt dat voornamelijk aan verouderde apparatuur.

Het is nog niet bekend hoe de uitrol zal verlopen en wie als eerste 'aan de beurt' is.

Snelheidsverhoging

Naast nieuwe modems zal Ziggo ook de snelheden verhogen van vrijwel alle abonnementen. Het gaat om de Z1-, Z2- en Z3-internetabonnementen, alles-in-1 basis en alles-in-1 plus. Een invoerdatum en exacte snelheidsverhoging zijn nog niet bekend. Het snelse abonnement (120 Mbps download/10Mpbs upload) wordt bij deze upgraderonde in ieder geval overgeslagen. 

In 2012 zal Ziggo opnieuw snelheden verhogen. Volgens de kabelmaatschappij benut het nu nog niet de volle potentie; in theorie zouden snelheden van 240 Mbps op het huidige kabelnetwerk mogelijk moeten zijn.