Ziggo start met omruilen modems

Mediabedrijf Ziggo begint in mei met het omruilen van 400.000 Eurodocsis 2.0-modems. Deze vervangt het bedrijf door apparatuur met de Eurodocsis 3.0 standaard. De nieuwe modems kunnen overweg met grotere bandbreedtes en zijn draadloos te gebruiken.

De vervangingsoperatie loopt volgens het persbericht van mei tot september. Ziggo zal haar klanten vooraf informeren in welke week het omruilen plaatsvindt. Klanten die al beschikken over een Eurodocsis 3.0-modem en Z1 of Alles-in-1 Basis-abonnees houden voorlopig hun oude modem. Nieuwe klanten krijgen direct het nieuwe modem.

De geleverde modems zijn van Ubee of Cisco. Met hun huidige firmware kunnen zij snelheden tot 480 Mb/s down en 120 Mb/s up aan. Draadloos maken de apparaten gebruik van de B, G en N specificaties en kun je kiezen voor de 2,4 ghz of 5 ghz bandfrequentie. Verder bieden de modems aansluitingen voor twee telefoonlijnen.

Ziggo levert de nieuwe modems met een aantal standaardinstellingen die voldoen voor de meeste gebruikers. De meer ervaren gebruiker mag de modem van Ziggo naar eigen smaak instellen.