Zo werkt Office voor Windows 10

Microsoft Office is een instituut waar zelfs touch control weinig aan kan veranderen. Voor de lancering van Windows 10 krijgt ook de Office Suite een revamp die past bij een fris besturingssysteem. We kijken naar wat Office voor Windows 10 ons brengt.

Office voor Windows 10 is van de grond af opgebouwd. Dat betekent natuurlijk dat er volop rekening is gehouden met touch control. Maar belangrijker is misschien wel consistentie. Microsoft belooft dat de apps over alle devices waarop je de apps gebruikt hetzelfde aanvoelen en werken. Erg prettig, want de tijd dat we enkel werkten op een desktop is echt voorbij. Dat is ook de reden dat Microsoft aan de Office-apps refereert als 'Office universal apps'.

Office apps voor Windows 10 zijn uit te proberen wanneer je de technical preview van Windows 10 hebt geïnstalleerd. Dat doe je door je hier in te schrijven. De apps worden verder kosteloos meegeleverd met devices waarop Windows 10 is geïnstalleerd.

Word voor Windows 10

Tekstverwerken met Word voor Windows 10 richt zich vooral op online samenwerking met behoud van alle bekende functies uit eerdere Word-versies. Creëer documenten, deel deze met collega's en werk in real time verder aan deze documenten. Nieuw is Insights for Office, waarbij documenten in lees-modus aangevuld worden met online bronnen via Bing.

Microsoft Word

Excel voor Windows 10

Met name Excel profiteert van touch control, want het selecteren van rijen en kolommen van cellen ging nog nooit zo gemakkelijk. Volgens Microsoft mis je je muis en je keyboard niet eens. Dat betwijfelen we, maar dat het werkt geloven we gerust.

Microsoft Excel

OneNote voor Windows 10

OneNote blijft een beetje 'tacked on' aanvoelen, vooral omdat er apps zijn die beter doen dan wat OneNote doet, zoals bijvoorbeeld Evernote. Toch is het verzamelen van notities en het bijhouden van notebooks visueel mooi vormgegeven. En de collaboratie-features die het delen van notitieboeken mogelijk maakt, maken van OneNote een nuttigere tool om mee te werken dan je zou denken, zeker in combinatie met andere Office-apps.

Microsoft OneNote

Outlook Mail en Outlook Calender voor Windows 10

Voor Outlook Mail en Outlook Calendar kiest Microsoft voor minder clutter en grote, duidelijke tekst. Fijn, want priegelen in een overvolle mailbox op een mobiel device is alles behalve prettig. Ook de kalender is overzichtelijk, met op het scherm enkel relevante informatie.

Outlook

Benieuwd naar een demonstratie? Bekijk onderstaande video van Microsoft:

Office 2016

Naast de Office voor Windows 10-apps die nu uit te proberen zijn kondigt Microsoft ook een volledig nieuwe Office-suite aan, Microsoft Office 2016. Deze wordt in de tweede helft van 2015 verwacht. Meer informatie hierover volgt nog.

Microsoft Word for Windows 10
Zo werkt Office voor Windows 10
Microsoft heeft haar Office-apps voor Windows 10 vrijgegeven. We werken een eerste blik op de populaire programma's.