ZyXEL introduceert 10 GbE smart switch voor het mkb

Speciaal voor het mkb introduceert ZyXEL een 10GbE smart switch. De switch maakt goede netwerkconnectiviteit toegankelijk voor organisaties terwijl het beheer gemakkelijk gehouden wordt.

De ZyXEL XS1920-12 is uitgerust met twaalf 10GbE poorten, heeft een switch-capaciteit van 240 Gbit/s en een forwarding-capaciteit rond de 180 Mpps. Beheer van de switch gebeurt via de browser.

Bedrijfskritische applicaties zoals VoIP, video streaming en IP surveillance worden ondersteund. Ook heeft het device poortconfiguraties voor 10G-servers, storage en switch aggregaties aan boord. Verder is de switch beveiligd met Loop Guard security tegen MAC en ARP-aanvallen en biedt deze Intelligent Platform Management Bus en dual image voor netwerk bescherming en hoge betrouwbaarheid.

Integratie

Volgens ZyXEL zijn organisaties die upgraden naar een ZyXEL XS1920-12 verzekerd van hun bestaande investeringen: de Layer 2 (L2) switch werkt prima in een Gigabit netwerk met bestaande Cat5 of Cat5e kabelinfrastructuur. Mkb organisaties kunnen naar 10GbE migreren over bestaande Cat6a (of hoger) kabels. De XS1920-12 is uitgerust met beheerfuncties voor LLDP, IPv6 en VLAN.

ZON

Beheer van de switch is ook mogelijk via ZON. De Smart Connect functie van ZON zorgt dat de XS1920-12 andere ZON-beheerde ZyXEL devices op het netwerk kunnen vinden. Peter Bos, channel manager bij ZyXEL Benelux: 'De gratis verkrijgbare ZON beheermodule is een ideaal kostenbesparende oplossing voor klanten om eenvoudig ZyXEL apparatuur door hunzelf of door resellers te laten configureren, resetten, rebooten en voorzien van de laatste firmware updates.'

De XS1920-12 is nu verkrijgbaar via geautoriseerde resellers. Ga voor meer informatie naar www.ZyXEL.nl