Zyxel introduceert NWA5301-NJ wifi-n access-point

ZyXEL introduceert de 802.11 b/g/n Wall Plate Unified Access Point. Dit access point is special ontwikkeld voor het mkb, het onderwijs en de hospitality branche.

De NWA5301-NJ zorgt volgens Zyxel voor een goede wifi-dekking met een snelheid tot 300 Mbps. De ingebouwde antenne van het apparaat zorgt volgens de fabrikantvoor een goed bereik richting mobiele devices.

De access point is geschikt voor Internet of Things, waarbij er zowel draadloos als vast verbinding kan worden gemaakt met elk device of apparaat. De NWA5301-NJ access point kan worden beheerd via de ZyXEL NXC2500 WLAN Controller.

Service extender

De NWA5301-NJ fungeert niet alleen als een wifi-access point, maar ook als een in-room service extender voor bijvoorbeeld hotelgasten. De NWA5301-NJ is uitgerust met een Power over Ethernet (PoE)-poort, twee gewone netwerkpoorten en een RJ-48 phone pass-through-poort voor de ondersteuning van analoge en digitale telefonie, ip-tv, faxmachines, printers en desktop-pc’s.

Eenvoudige installatie en beheer

Het apparaat is volgens Zyxel eenvoudig aan een muur te installeren en te beheren. Het achterste gedeelte van de NWA5301-NJ is zo ontworpen dat er snel en efficiënt wlan-access points in een gebouw kunnen worden geïnstalleerd op muren en plafonds.

De NWA5301-NJ is beveiligd met een laag-2-isolatiefunctie waardoor gebruikers alleen toegang hebben tot printers of faxmachines, maar niet tot mobiele devices van andere gebruikers. Een speciaal slot voorkomt diefstal.