ZyXEL koopt R&D onderdeel Sphairon Technologies

ZyXEL Communications BV, opgericht in 1989, is een wereldwijde leverancier van netwerkproducten met als doel het internet toegankelijker te maken met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en productiviteit van mensen en organisaties verhogen.

Persbericht:

Hoofddorp, 13 mei 2013 – ZyXEL Communications, ’s werelds grootste leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, neemt het research & development onderdeel van Sphairon Technologies over.

Het Duitse Sphairon ontwikkelt en vervaardigt customer-premises equipment (CPE) en enterprise netwerkoplossingen voor service providers. Sphairon levert zijn netwerkoplossingen aan grote klanten, zoals Deutsche Telekom, Vodafone en Telefonica. In maart 2013 heeft Sphairon uitstel van betaling aangevraagd waarna een koper werd gezocht. Hierop heeft ZyXEL Sphairon’s research & development en de operationele afdelingen in Bautzen overgenomen. Het bedrijf heet voortaan Sphairon GmbH (a ZyXEL Company) en blijft, met volledige support van ZyXEL, alle klanten zijn producten en diensten leveren.

De vestiging van Sphairon in Bautzen speelt een sleutelrol voor ZyXEL Communications teneinde service providers in Duitsland, Oostenrijk en andere Europese markten van innovatieve producten te voorzien.

Karsten Gewecke, Vice President of Service Provider Sales Europe van ZyXEL zegt over de overname: 'Sphairon heeft een uitstekende reputatie op het gebied van productontwikkeling, innovatie en productie. Door de overname krijgt ZyXEL een sterkere positie in de Europese CPE en MKB markt. Hierdoor kunnen we nu sneller producten ontwikkelen en leveren waar service providers behoefte aan hebben.'