ZyXEL NAS540

De ZyXEL NAS540 is een vier-bays NAS met een lading aan features en software-mogelijkheden. Je kunt er dus vier harde schijven in kwijt, zowel 2,5 en 3,5 inch, met een maximum van 24 TB (vier keer 6 TB).

Ondersteunde RAID niveau's zijn RAID 0, 1, 5, 6, 10 en RAID5+ Hot Spare. Bijkomend voordeel is dat de harde schijven 'hot swappable' zijn, en dus on-the-go aan de NAS toegevoegd of verwijderd kunnen worden. Om alles draaiend te houden beschikt de NSA540 over een dual-core FreeScale FS1024 processor welke draait op 1,2 GHz, samen met 1GB DDR3 werkgeheugen.

Om te zorgen dat alle data vlot verzonden en ontvangen wordt, beschikt de NAS540 over twee Gigabitpoorten met link-aggregatie. Wil je een back-up maken van je (externe) harde schijf of media, dan kun je een van de drie USB 3.0-poorten gebruiken, maar je kunt er ook een sd-kaart in steken. Een speciale sync-knop kopieert dan alle gegevens vanaf je medium naar de NAS.

Voorheen was het zo dat je data alleen toegankelijk was indien je de NAS zo ingesteld had, dat het via het web te bereiken was via, bijvoorbeeld, FTP. Die dagen zijn voorbij, vooral met de integratie van cloud-diensten. Met ZyXEL's Media Server kun je diensten als Dropbox, Google Drive en Memopal integreren in je NAS. Vervolgens kun je met ZyXEL's zCloud en 'Own Cloud'-feature alles op één plek bereikbaar maken, vanaf bijvoorbeeld een smartphone, laptop of tablet, maar dus ook je lokale en netwerk apparaten waar de NAS in opgenomen zit. Dat is natuurlijk niet alles, de NAS540 werkt ook als Media Server, Print Server, Time Machine en iTunes Server. Een scala aan applicaties zijn te downloaden om de NAS540 verder te configureren tot een apparaat die aan jouw eisen voldoet.

Prijs: €199,-
Info: www.zyxel.com 

MKB Best Choice 2014