ZyXEL USG40

Voor kleinere organisaties is het vaak behelpen als het gaat om een gedegen firewall-beveiliging en wlan-beheer. Gelukkig kan het ook anders, zo bewijst ZyXEL. Hun nieuwe USG40 is een zeer betaalbare, maar volwaardige utm-firewall met ingebouwde wlan-controller.

Dit kastje van bescheiden formaat is niet veel groter dan een forse router en geschikt voor teams tot vijftien medewerkers. In de rood-grijze behuizing huist een volwaardige utm-firewall die spam, hackers en malware buiten de deur houdt en tevens door middel van de meegeleverde licentie dienst kan doen als contentfilter. Ook wordt een Kaspersky-licentie meegeleverd, voor actuele virusbescherming voor al je aangesloten apparaten.

Ook kun je gebruik maken van de IDP (Intrustion Detection Prevention)-module, waarmee je bijvoorbeeld chat-, en p2p-sessies kunt controleren op gevaarlijke trojans en desgewenst deze sessies kunt blokkeren. Tenslotte kun je een anti-spammodule activeren, die je inboxen vrijwaart van ongewenste e-mail. Voor het eerste jaar worden al deze licenties meegeleverd! De USG40 bevat ook vpn- functionaliteit. Daarmee geef je thuiswerkers, en die zijn er ook bij kleinere organisaties tegenwoordig steeds meer, een veilige verbinding naar het kantoornetwerk. Maximaal zeven medewerkers kunnen hier gelijktijdig gebruik van maken. De snelheid hiervan bedraagt 80 Mbps, voldoende voor vrijwel alle dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast kun je met de USG40 ook draadloze access points beheren. Het is namelijk ook een wlan- controller.

Standaard komt de USG40 met ondersteuning voor twee access points, maar wie wil kan dit uitbreiden naar tien stuks; meer dan voldoende voor kantoorpanden die tot vijftien medewerkers moeten huisvesten. Aan de achterzijde bevinden zich vijf gigabit-ethernetpoorten, waarvan één wan, 1 opt en 3 lan/dmz-poorten. Ook een usb-poort is aanwezig, voor het aansluiten van bijvoorbeeld een 3G/4G dongle. De USG40 is een zeer veelzijdig instap-netwerkapparaat voor relatief weinig geld. Kleinere organisaties halen hiermee een totaaloplossing in huis waarmee hun IT ontzorgd wordt.

Info

Prijs: €329,- (excl. btw) (incl. licenties voor IDP, content filter, anti-spam en Kaspersky anti-virus, incl. 2 access point-licenties)
Info: www.zyxel.nl

In het kort:

  • Gebruiksvriendelijk
  • Vriendelijk geprijsd
  • Passief gekoeld
  • Alles-in-één voor kleinere organisaties
MKB Proof 2014