ZyXEL ZyWALL 110

De ZyWall 110-firewall is het meest geschikt voor het kleinbedrijf, met een maximum van vijfentwintig SSL- en/of honderd IP-SEC lopende vpn-verbindingen tegelijkertijd.

Deze firewall is duidelijk bedoeld voor kleinere werkgroepen. In tegenstelling tot andere uitvoeringen in dezelfde serie zijn de aanwezige wan-poorten (twee in totaal) fixed. Desgewenst kun je wel de aanwezige lan-poorten (vier in totaal) en de opt-poort naar behoefte configureren. Per lan-poort kun je een dmz aan de poort toewijzen om zo bepaald dataverkeer onder te brengen in een eigen zone. Deze zone is afgezonderd van het eigen lokale netwerk, zodat je geen gelegenheid creëert waarin jouw netwerk veiligheidsrisico's loopt.

Zodra je inlogt via je browser om de firewall te configureren, krijg je via een wizard de optie om snel een wan-verbinding of een vpn-verbinding op te zetten. De snelle configuratie is letterlijk in drie stappen gedaan en is geschikt wanneer je je netwerk standaard wilt beveiligen en snel aan de slag wilt gaan.

De ware kracht van de firewall ontluikt wanneer je het apparaat tot op detail gaat configureren. Voor iedere poort kun je regels opstellen voor het al dan niet toestaan van bepaald dataverkeer. Ook kun je domeinen blokkeren en bepalen voor welke gebruikers deze regels gelden. Dit doe je snel door vpn-tunnels toe te wijzen aan zogenaamde zones, en gebruikers in groepen te plaatsen. Gebruikers hebben zelf ook weer bepaalde rollen waar regels voor gelden, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is gebruikers toegang te geven tot bepaalde zones en toch regels per gebruiker te hanteren.

Een groot voordeel van de firewall is dat deze niet enkel je netwerk beschermt, maar ook een volledig overzicht geeft over wat er zoal op je netwerk gebeurt.

Prijs: €460,- (excl. btw)
Info: www.zyxel.nl

MKB Best Choice 2013