Next gen netwerkbeheer: alles over EnGenius Cloud

Redactie WINMAG Pro
De EnGenius Cloud is gebouwd op een echte cloudoplossing. Het heeft de basis van de meest geavanceerde cloud computing-technologie die de industrie kent en werkt op een volledig serverloos infrastructuurmodel met behulp van FaaS, wat bewezen schaalbaarheid biedt. De robuuste en dynamische cloud computing-infrastructuur is schaalbaar, AI-ready en heeft geen beperkingen voor beheerde apparaten per website. Bovendien behoudt de infrastructuur hoge prestaties en betrouwbaarheid, zelfs wanneer het maximaal aantal apparaten wordt bereikt. De infrastructuur is krachtig genoeg om tegelijkertijd tot 100.000 Access Points (APs) en switches onder één account te beheren en te bewaken.

De EnGenius Cloud heeft meerdere beveiligingsniveaus. Het beheervlak is gescheiden door middel van een beveiligde tunnel met een tweefactor authenticatie (TFA) voor de beveiliging van de data van de klant. Daarnaast heeft EnGenius een geavanceerde Multi-Tenant cloudinfrastructuur geïmplementeerd om beheer- en gebruikersgegevens verder te beschermen. Klanten hebben nu een veilige en schaalbare cloudoplossing die een gegarandeerde uptime van 99,99 procent SLA levert.

EnGenius ontwierp niet alleen een cloudoplossing van de volgende generatie, maar introduceert ook nieuwe AIDriven functies en visuele tools die de weg vrijmaken voor toekomstige cloudontwikkelingen. De EnGenius Cloud AIgebaseerde adviesfunctie stelt een diagnose van het netwerk, lokaliseert problemen en begeleidt netwerkbeheerders met mogelijke oplossingen. EnGenius zal in de toekomst ook hun bekroonde ezWifi Planner tool integreren om de cloudoplossing verder aan te vullen met real-time Wi-Fi-ontwerpen. EnGenius gaat nog een stap verder met het aanbieden van een Multi-Tenant en Topology View om netwerkbeheerders de mogelijkheid te geven om verschillende rechten per gebruiker toe te wijzen. EnGenius’ geavanceerde cloud-oplossing is compatibel met de volgende generatie 11ax en 11ac APs én gigabit switches.

EnGenius Cloud is een netwerkbeheerplatform dat IT-professionals de mogelijkheid biedt om de implementatie van APs en Gigabit-switch eenvoudiger te maken. Door de processen voor het oplossen van problemen, meerdere remote site management, firmware en beveiligingsupdates te vereenvoudigen, vermindert de nieuwe EnGenius Cloud het aantal ritten voor het uitrollen van omgevingen en brengt de nieuwe EnGenius Cloud geavanceerde WiFi-netwerkbeheer- en site survey tools in handen van de klant. ‘EnGenius Cloud verheft ons bedrijf boven de concurrentie en geeft ons een volledige netwerkbeheeroplossing’, zegt Sherry Wei, regionaal general manager bij EnGenius Networks Europe B.V.

EnGenius

EnGenius Networks is een internationale fabrikant van innovatieve netwerkoplossingen voor bedrijven en staat in de Taiwan Stock Exchange. Het bedrijf werd in 2006 opgericht als een dochteronderneming van Senao Networks Inc. en heeft talrijke kantoren op bijna elk continent. EnGenius biedt een end-to-end oplossing - een uitgebreide netwerkimplementatie: van begin tot eind, met hardware- én softwareproducten, inclusief Ethernetswitches, in- en outdoor access points. EnGenius’ B2B-oplossingen worden wereldwijd gebruikt door warenhuizen, cafés, luchthavens, hotels, ziekenhuizen, evenementenlocaties, resorts, musea en universiteiten.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie