Nieuw AI Data Cylce framework van Western Digital ondersteunt AI-innovatie en versnelt waardecreatie

Redactie WINMAG Pro

Western Digital (NASDAQ: WDC) introduceert een uit zes fasen bestaand AI Data Cycle framework dat de optimale opslagmix voor AI-workloads op schaal definieert. Dit raamwerk helpt klanten bij het plannen en ontwikkelen van geavanceerde opslaginfrastructuren om hun AI-investeringen te maximaliseren, de efficiëntie te verbeteren en de totale eigendomskosten (TCO) van hun AI-workflows te verlagen. 

AI-modellen opereren in een continue lus van dataconsumptie en -generatie – waarbij onder andere tekst, afbeeldingen, audio en video worden verwerkt en tegelijkertijd nieuwe, unieke data worden geproduceerd. Naarmate AI-technologieën geavanceerder worden, moeten gegevensopslagsystemen de capaciteit en prestaties leveren om de rekenlasten en snelheden te ondersteunen die nodig zijn voor grote, geavanceerde modellen, terwijl ze tegelijkertijd enorme hoeveelheden gegevens moeten beheren. 

Western Digital heeft zijn Flash- en HDD-product- en technologieroadmaps strategisch afgestemd op de opslagvereisten van elke kritieke fase van de cyclus, en introduceert een nieuwe, krachtige PCIe Gen5 SSD ter ondersteuning van AI-training en -inferentie; een SSD van 64 TB met hoge capaciteit voor snelle AI-datameren; en 's werelds hoogste capaciteit ePMR, UltraSMR 32TB HDD voor kosteneffectieve opslag op schaal. 

“Generatieve AI is een transformationele technologie, waarbij opslag een cruciale factor is. Opslag en de toegang tot gegevens beïnvloeden de snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid van AI-modellen, vooral omdat grotere en kwalitatief betere datasets steeds gangbaarder worden”, aldus Ed Burns, Research Director bij IDC. “Het brede portfolio van Western Digital komt tegemoet aan een verscheidenheid aan behoeften binnen de verschillende AI-datacyclusfasen.” 

“Data is de brandstof van AI. Nu AI-technologieën in vrijwel elke industriële sector worden ingebed, wordt opslag een steeds belangrijker en dynamischer onderdeel”, aldus Rob Soderbery, executive vice-president en general manager van de Flash Business Unit van Western Digital. “Het nieuwe AI Data Cycle framework stelt onze klanten in staat een opslaginfrastructuur te bouwen die van invloed is op de prestaties, schaalbaarheid en de inzet van AI-applicaties.”  

Enterprise AI opslagoplossingen voor reken- en opslagintensieve workloads

 De nieuwe Ultrastar DC SN861 SSD is de eerste PCIe Gen 5.0-oplossing van Western Digital met leidende leesprestaties en energie-efficiëntie voor AI-workloads in zijn klasse. Met capaciteiten tot 16 TB levert het tot drie keer hogere leesprestaties ten opzichte van de vorige generatie, lage latentie en hoge responsiviteit voor training van taalmodellen (LLM) en inzet van AI-services. Bovendien levert het lage vermogensprofiel een hogere IOPS/Watt op, waardoor de totale TCO wordt verlaagd. De grotere bandbreedte van PCIe Gen5 komt tegemoet aan de groeiende behoefte van de AI-markt aan snelle computing in combinatie met een lage latentie om rekenintensieve AI-omgevingen te bedienen. De Ultrastar DC SN861 is gebouwd voor bedrijfskritische workloads en biedt een rijke functieset, waaronder NVMe 2.0- en OCP 2.0-ondersteuning, 1 en 3 DWPD, en een beperkte garantie van 5 jaar. De Ultrastar DC SN861 E1.S is nu beperkt beschikbaar. Naar verwachting volgen volumezendingen van de U.2 dit najaar. Meer details over de E1.S- en E3.S-vormfactor volgen later dit jaar. 

Als aanvulling op de Ultrastar DC SN861 is er de uitgebreide Ultrastar DC SN655 SSD-reeks, ontworpen voor opslagintensieve toepassingen. De capaciteit van de U.3 SSD zal oplopen tot 64 TB, wat hogere prestaties en capaciteit voor AI-gegevensvoorbereiding en snellere, grotere data lakes mogelijk maakt. Deze nieuwe DC SN655-varianten zijn nu beperkt beschikbaar. Meer details over de schijven volgen later dit jaar, wanneer volumeverzendingen beginnen.  

Verder is de 32TB ePMR enterprise-class HDD met de hoogste capaciteit in de branche nu beschikbaar voor geselecteerde klanten. De nieuwe Ultrastar DC HC690 UltraSMR HDD, ontworpen voor enorme gegevensopslag in hyperscale cloud- en bedrijfsdatacenters, is zeer geschikt voor AI-workflows waarbij grootschalige gegevensopslag en lage TCO van cruciaal belang zijn. Meer details volgen later deze zomer. 

“Elke fase van de AI-datacyclus is uniek, met verschillende infrastructuur- en computervereisten. Door de dynamische wisselwerking tussen AI en dataopslag te begrijpen kunnen we oplossingen bieden die niet alleen hogere capaciteiten bieden, maar ook gemaakt zijn om de extreme prestaties en het uithoudingsvermogen van de volgende generatie AI-workloads te ondersteunen”, aldus Soderbery. “Het groeiende portfolio,de routekaart voor de lange termijn en de constante innovatie onderstrepen ons doel om klanten te helpen de transformatieve mogelijkheden van AI te ontsluiten.” 

Voor meer informatie over het AI-opslagportfolio van Western Digital zie www.westerndigital.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie