Nieuw AWS Build-programma helpt startups in vroeg stadium ideeën van de grond te krijgen

Redactie WINMAG Pro

Amazon Web Services, Inc. (AWS), een bedrijfsonderdeel van Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), lanceert AWS Build: een nieuw wereldwijd programma dat tot doel heeft bedrijven tijdens hun transitie naar de cloud in een vroeg stadium te ondersteunen bij het bouwen, verfijnen en implementeren van innovatieve applicaties. Gedurende tien weken krijgt een groep van maximaal vijfhonderd startup-oprichters uit alle delen van de wereld zakelijke en technische begeleiding om de flexibiliteit en schaalbaarheid van AWS's tech stack optimaal te benutten om hun Minimum Viable Products (MVP) te lanceren. Startups worden ook vertrouwd gemaakt met de technische basisprincipes om de meest geavanceerde cloud-technologieën in applicaties te kunnen integreren: van analytics en serverless tot kunstmatige intelligentie en machine learning. Het programma ondersteunt ondernemers daarnaast bij het nemen van strategische beslissingen over productontwikkeling, het te gelde maken van ideeën, waar en wanneer bèta-customers te vinden en andere relevante thema's om producten succesvol te lanceren. 

Ondersteuning voor Startups: AWS Build Programmeert de Weg naar Innovatie

"AWS Build is ontworpen om oprichters van startups in de vroegste ontwikkelstadia van hun bedrijf te ondersteunen en hen te helpen om ideeën vroegtijdig om te zetten in innovatieve producten", zegt Howard Wright, Vice President en Global Head Startups van AWS. "Het is onze ambitie om een nieuwe generatie startups te introduceren die de kracht van de AWS-cloud op een nieuwe manier gebruiken, doordat zij hun basis goed op orde hebben en klaar zijn om op te schalen.”

Het programma van AWS Build wordt volledig online aangeboden en deelnemers wereldwijd kunnen dit grotendeels in eigen tempo volgen, met wekelijks live online sessies, waaronder meetings met ontwikkelaars die zijn gespecialiseerd in de architectuur achter AWS-oplossingen. Daarnaast kunnen zij deelnemen aan zogeheten ‘Ask Me Anything’-sessies met investeerders en topfunctionarissen uit de industrie en peer-to-peer netwerkevenementen. Het programma duurt van 9 oktober tot 15 december 2023 en is in het Engels. Om maximaal te kunnen profiteren van AWS Build dienen startups een werkend prototype en een technisch leider in hun team te hebben.

"Leren hoe je door de vroege stadia van productontwikkeling moet navigeren, is cruciaal voor het ontwikkelen van een schaalbare business", vertelt Amanda Herson, partner van Founder Collective, het hoogst genoteerde seedfonds op de Forbes Midas List. "AWS Build stelt ondernemers in staat al in een vroeg stadium van hun reis gebruik te maken van AWS's diepgaande technische expertise die erop is gericht sterke MVP’s in de markt te zetten die vanaf de basis met aandacht voor efficiency en kosteneffectiviteit zijn gebouwd; factoren die doorslaggevend zijn om investeerders aan te trekken."

Starten met Kracht: AWS Build Klaar voor Startup Ondersteuning

Oprichters van startups die voor het programma zijn geselecteerd, ontvangen tot 2.000 dollar aan AWS-credits om hen te helpen producten en diensten in de cloud op te bouwen. Startups uit alle delen van de wereld kunnen zich aanmelden. Ondernemers die zich eerder hebben aangemeld voor één van de AWS-acceleratorprogramma's, maar te vroeg waren om zich in te schrijven, worden automatisch uitgenodigd. Na afloop van het programma worden deelnemers aangemoedigd lid te worden van de AWS Build-community. Dit is een wereldwijd netwerk van collega's en technische experts dat ze kunnen inzetten voor continue samenwerking en advies tijdens het opschalen van hun bedrijf.

Om deel te kunnen nemen aan het AWS Build-programma dienen kandidaten lid te zijn van AWS Activate - AWS’s startup-hub - waar ze toegang krijgen tot zakelijke en technische content over allerlei relevante thema's: van fondsenwerving en juridische begeleiding tot technische documentatie over de architectuur achter oplossingen en actuele onderwerpen, zoals generative AI. Daarnaast kunnen aanvragers in aanmerking komen voor kredietvormen tot 100.000 dollar naarmate zij hun transitie naar de cloud voortzetten en kunnen ze profiteren via AWS Activate van aanbiedingen.

Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 22 september 2023 voor het AWS Build-programma programma aanmelden via: https://aws.amazon.com/startups/accelerators/build.

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/mkb-proof-awards-2021-jortt

https://www.winmagpro.nl/mkb-best-choice-awards-2020-tstc

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie