Nieuwe beveiliging iPhone 5s gehackt

Redactie WINMAG Pro
Al dezelfde maand als waarin de nieuwe iPhone op de markt is gekomen, zijn hackers uit de Duitse Chaos Computer Club er al in geslaagd de beveiliging van de iPhone 5s met de vingerafdrukken te hacken.

Het zogenaamde Touch ID is ondanks vele stappen vrij makkelijk te kraken. De vingerafdruk moet worden gefotografeerd, vervolgens afgedrukt worden met een laserprinter op een transparant vel papier of glas. Vervolgens smeer je hier een soort houtlijm op. De afdruk die je hieruit verkrijgt kan de scanner van de smartphone om de tuin leiden.

De beveiliging van de iPhone 5s leek innovatief. Er waren echter al wel grote twijfels over in hoeverre privacyrechten zouden worden geschonden met het beveiligen van je telefoon met je vingerafdruk. Ook waren er volgens CEO Tim Cook van Apple al plannen om de vingerafdruk te gaan gebruiken als wachtwoord voor online aankopen. Voor Apple is de hack een dolk in de rug, voor de consument betekent het in ieder geval dat de nieuwe vorm van beveiligen nog niet compleet veilig is. Ook een online beveiliging met vingerafdrukken lijkt hiermee voorlopig nog niet aan de orde.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie