Nieuwe LANCOM SD-WAN Gateway kan tot duizend externe locaties verbinden

Redactie WINMAG Pro
LANCOM Systems introduceert de LANCOM ISG-5000, zijn nieuwste SD-WAN Central Site Gateway. Deze “Integrated Services Gateway” biedt een veilige, schaalbare en efficiënte basis voor middelgrote multi-service IP-netwerken. Via een zeer veilige IPSec VPN-connectie verbindt deze oplossing tot duizend locaties met het hoofdkantoor. In combinatie met de LANCOM Management Cloud wordt de ISG-5000 een krachtige SD-WAN-gateway die middelgrote infrastructuren dynamisch met elkaar verbindt.

LANCOM ISG-5000, een Multi-Gigabit Gateway met next-generation SD-WAN

De nieuw ontwikkelde gateway maakt gebruik van geavanceerde encryptie- en redundantietechnieken en biedt de nieuwste generatie SD-WAN-technologie met High Scalability VPN (HSVPN). Daarnaast ondersteunt de LANCOM ISG-5000 standaard 100 VPN-verbindingen en kunnen via extra opties tot 1.000 VPN externe locaties worden aangesloten.

De Integrated Services Gateway heeft 6 Gigabit Ethernet-poorten, 2 USB-poorten en een RJ45 config-poort. Hiermee biedt de gateway, als centraal punt in het netwerk, allerlei gebruiksmogelijkheden via glasvezel, Ethernet of USB. De twee SFP+-poorten, beiden tot 10 Gigabit, verhogen de capaciteit van de gegevensoverdracht naar servers, netwerkopslag en switches. Bovendien kan de gateway indien nodig worden uitgebreid met andere hotspot-, contentfilter- of clustering-functies.

SD-WAN vermindert de complexiteit en de kosten

In combinatie met de LANCOM Management Cloud vormt de LANCOM ISG-5000 de basis voor krachtige SD-WAN-infrastructuren. Voordelen hiervan zijn, onder andere, de sterk geautomatiseerde configuratie van het gehele netwerk en de automatische uitrol van apparaat configuraties op alle locaties. Op deze manier kunnen zelfs complexe netwerkinfrastructuren op een flexibele en betaalbare manier worden gerealiseerd en 24 uur per dag centraal worden gemonitord. Hiermee kunnen bedrijven tot 80 procent tijdwinst behalen bij de installatie en het beheer van een complex WAN. Bovendien levert de vervanging of toevoeging van dure MPLS-lijnen een aanzienlijke kostenbesparingen op.

High Scalability VPN voor maximale efficiëntie en bedrijfscontinuïteit

De nieuwste generatie SD-WAN-technologie met High Scalability VPN (HSVPN) zorgt voor maximale schaalbaarheid en efficiëntie van de VPN-architectuur. Dit geldt met name voor veeleisende netwerken waar veel applicaties draaien en veel data wordt verwerkt. Waar vroeger voor elke toepassing een VPN-tunnel nodig was, bundelt HSVPN een willekeurig aantal netwerken in één enkele tunnel en stuurt het de verzamelde data - veilig en strikt gescheiden van elkaar - naar de externe locaties. Door het aanzienlijk lagere aantal VPN-eindpunten wordt de hersteltijd bij storingen tot een minimum beperkt.

Security Made in Germany

De LANCOM ISG-5000 maakt deel uit van het LANCOM-portfolio voor zeer veilige VPN-netwerken en is ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. De LANCOM Management Cloud wordt ook gehost vanuit datacenters die zich ook daar bevinden. Als drager van het stempel “IT Security made in Germany” belooft LANCOM dat zijn producten vrij zijn van verborgen toegangspunten (backdoors). Dit maakt netwerkoplossingen van LANCOM ideaal voor scenario’s met hoge eisen voor IT-beveiliging en gegevensbescherming. Daarnaast weten klanten op deze manier zeker dat ze voldoen aan de AGV.

De LANCOM ISG-5000 is per direct beschikbaar voor een prijs van 4.790 euro, exclusief BTW.

Meer informatie over de nieuwe gateway en alle technische specificaties zijn hier beschikbaar: www.lancom-systems.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie