Nieuwe versie Portworx PX-Backup: cross-cloud dataprotectie en migratie van stateful applicaties op Kubernetes

Redactie WINMAG Pro
Nieuw Portworx-onderzoek wijst datamobiliteit en dataprotectie aan als de grootste uitdagingen bij het beheren van stateful apps op Kubernetes

12 oktober 2021 tijdens KubeCon North America kondigt Portworx by Pure Storage een nieuwe versie aan van zijn marktleidende applicatie- en dataprotectieplatform voor moderne applicaties: PX-Backup 2.1. Ook maakt Portworx de resultaten bekend van een onderzoek naar het draaien van stateful applicaties op Kubernetes vanuit het perspectief van eindgebruikers.

De verbeteringen in de nieuwe PX-Backup-versie bieden ondernemingen uitgebreide dataprotectie, multi-cloud mobiliteit en verbeterde compliance-ondersteuning voor applicaties op Kubernetes, ongeacht of ze on-premises of in de cloud draaien. Tot deze verbeteringen behoren onder meer:

  • Applicatieportabiliteit tussen clouds: PX-Backup biedt portabiliteit van applicaties tussen elke cloud of on-premises datacenter. Met de nieuwe versie kunnen klanten back-ups maken van Kubernetes-applicaties die in een cloud of datacenter draaien en deze herstellen in elke andere cloud of datacenter.
  • Verbeterde compliance via ondersteuning van de 3-2-1 back-up regel voor elke storage: De 3-2-1 back-upregel is een industriestandaard voor ieder dataprotectieplan en garandeert recovery binnen diverse storingsscenario's. Met deze versie kan PX-Backup nu back-ups offloaden van CSI-snapshots naar object storage. Organisaties die Kubernetes-apps draaien op de Portworx PX-Store, op elke CSI-compliant opslagdienst of op cloud-gebaseerde storage, kunnen nu PX-Backup gebruiken om drie kopieën van data te realiseren (productie, snapshots, reservekopie) over zowel schijf- als object-storage. Dit biedt flexibiliteit om data off-site op te slaan (in iedere cloud), waarmee wordt voldaan aan de eisen van een op de 3-2-1 regel gebaseerd back-upprogramma.
  • Uitgebreide recovery met ondersteuning voor file shares: Naast de bestaande mogelijkheden om block-based workloads te back-uppen, kunnen ondernemingen nu een back-up maken van applicaties die draaien op read-write-many (RWX) persistent volumes in de vorm van file shares van FlashBlade, Portworx proxy volumes, of iedere NFS server.
  • Verbeterde protectie met behulp van PX-Secure: PX-Backup gebruikers kunnen nu zowel de rolgebaseerde toegangscontroles als de encryptie diensten van Portworx PX-Secure benutten, waardoor een extra beveiligingslaag voor hun moderne applicaties wordt verkregen plus de mogelijkheid om de management overhead te verminderen.

Enquête onder eindgebruikers: perspectieven op het draaien van stateful applicaties op Kubernetes

Kubernetes blijft een cruciale rol spelen in het stimuleren van bedrijfsflexibiliteit en veerkracht nu bedrijven hun applicaties en infrastructuur moderniseren. Uit een enquête onder 500 IT-professionals in de VS en het VK blijkt dat meer dan de helft van de respondenten het vergroten van de wendbaarheid (58%) en het vergroten van de veerkracht (52%) noemt als de sterkste drijfveren achter hun beslissing om stateful applicaties op Kubernetes te bouwen en te implementeren. De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Invloed op bedrijfsresultaten: Het draaien van stateful apps op Kubernetes stelt IT-professionals in staat om hun apps sneller te ontwikkelen (54%) en op te schalen (55%), terwijl ontwikkelaars efficiënter kunnen werken (55%).
  • Backup & restore is een essentiële vereiste: Backup & restore (55%), datamobiliteit en capaciteitsbeheer (49%), en hoge beschikbaarheid (48%) werden door IT Professionals genoemd als de meest kritieke vereisten voor het draaien stateful apps op Kubernetes.
  • Datamobiliteit en -protectie zijn een uitdaging: met datamobiliteit (29%) hebben IT-professionals het meeste moeite als het gaat om het draaien van stateful apps op Kubernetes. Dataprotectie (49%) is de grootste operationele uitdaging.
  • Stateful workloads zullen naar verwachting toenemen: een meerderheid (87%) van de respondenten verwacht dat het percentage stateful workloads de komende 12 maanden zal toenemen, 9% verwacht dat het percentage gelijk zal blijven en slechts 4% verwacht dat het percentage zal afnemen.

“Deze bevindingen onderstrepen de urgentie van het beveiligen van bedrijfskritische Kubernetes-applicaties met een veelomvattende strategie voor dataprotectie en compliance. Met de PX-Backup-verbeteringen kunnen we wereldwijd onze klanten een leverancier-agnostische oplossing bieden om hun moderne, gedistribueerde Kubernetes-infrastructuur echt te beheren en te beveiligen”, zegt Murli Thirumale, VP en GM, Cloud Native Business Unit, Pure Storage.

PX-Backup 2.1 zal in november 2021 beschikbaar zijn. Meer informatie over PX-Backup en de volledige onderzoeksgegevens zijn hier te vinden:

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie