NL Cloud Pioneers: Robin Software

Redactie WINMAG Pro
Robin Software is een kleine softwarebouwer maar met een grote missie. Het bedrijf wil online retailers helpenprofessioneel en accuraat te reageren op klachten en vragen van klanten.

Robin wil kleine en middelgrote online retailers met vaak maar een handvol medewerkers, helpen zich dankzij goede klantenservice te onderscheiden van de concurrenten. Robin heeft daartoe in de cloud een platform gebouwd dat zich gedraagt als een assistent.

Ongeacht of een klant via e-mail, online contactformulier of social media contact opneemt met de webshop, de communicatie komt altijd samen op het Robin-platform en daar als één gesprek afgehandeld. Dankzij een mobiel site en apps voor iPhone en kunnen medewerkers bovendien ook via andere devices en ongeacht tijd en plaats snel reageren op vragen of klachten van klanten.

Software-as-a-service

Volgens Patrick Speijers, CEO van Robin Software, zou hun product zonder de cloud niet mogelijk zijn. ‘Zowel bij de levering als de realisatie speelt de cloud een grote rol. Robin wordt geleverd als software-as-a-service. We bieden een gratis proefversie aan en een eenduidige look and feel ongeacht apparaat en browser waarmee het gebruikt wordt. Bovendien kunnen we dankzij de cloud onze klanten gemakkelijk en zonder downtijd van nieuwe versies en updates voorzien.’ Maar ook bij de realisatie van het product speelt de cloud een grote rol. De cloud wordt door ons gebruikt ook voor ontwikkel, test, acceptatie en productie. Schaalbaarheid, online provisioning en lage kosten benutten’, aldus Speijers.

Verbetering is volgens Patrick Speijers echter nog wel mogelijk. Zo zou hij graag de pro-actieve monitoring willen verbeteren, vooral omdat juist performance en uptime erg belangrijk zijn en meer aandacht verdienen.


Robin heeft in de cloud een platform gebouwd dat zich gedraagt als een assistent.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie