Microsoft test nieuw, licht thema in Windows 10

Redactie WINMAG Pro
Onlangs bracht Microsoft de Windows update van 10 oktober opnieuw uit, deze keer wél veilig. Ondertussen is het softwarebedrijf alweer druk bezig met de volgende update voor hun besturingssysteem. Daarvoor is Microsoft druk in de weer een nieuw thema te testen.

Thema

Het thema is een stuk lichter dan het traditionele, donkere Windows 10 thema en maakt alle elementen van de interface wit of lichtblauw. Onder andere de taakbalk, het startmenu, Actiecentrum en het onscreen-toetsenbord krijgen een make-over in het nieuwe thema.

Insiders preview

Op dit moment zit het nieuwe, lichte Windows 10 thema in de insiders-preview in de fast ring. In deze fase van de ontwikkeling krijgen ‘insiders’, gebruikers die nieuwe versies van Windows testen voor ze uitkomen, een ruwe, relatief onstabiele versie om uit te proberen. Voordat het thema voor iedereen beschikbaar wordt, moet deze nog door vier ontwikkelingsfases.

Windows 10 licht thema

Extra functies Windows 10

Behalve dat de taakbalk, het startmenu, Actiecentrum en het onscreen-toetsenbord een nieuwe look krijgen, komen met het nieuwe thema enkele extra functies. Zo zal Windows de helderheid van je beeldscherm onthouden wanneer je je laptop aan het opladen bent, waardoor het scherm niet langer helderder wordt als je de oplader eruit haalt.

Daarnaast worden kleine details aangepast, zoals een nieuwe standaard wallpaper, een beter zichtbare pauzeknop voor updates en een slimmer gebruik van Actieve Uren. Geen zin in een licht Windows 10 thema? Geen probleem: het thema dient handmatig ingesteld te worden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie