Ook Japan weert Huawei uit angst voor spionage

Redactie WINMAG Pro
Ze zijn niet de eerste en zullen waarschijnlijk niet de laatste zijn: Japan weert verdere samenwerkingen met Huawei. De Japanse regering heeft in vage bewoording aangegeven de Chinese bedrijven Huawei en ZTE uit te sluiten van zijn toekomstige 5G-netwerken uit angst voor spionage.

De argwaan tegen de Chinese telecombedrijven is de afgelopen tijd enorm toegenomen. Japans is de volgende in het rijtje die zegt geen apparatuur van Huawei of ZTE te gebruiken tijdens de aanleg van een 5G-netwerk. Eerder kwamen Amerika, Australië en Nieuw Zeeland met dezelfde mededeling.

Huawei in Amerika

Die argwaan kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten, die onder leiding van president Trump sowieso geen goede band met China hebben. Amerikaanse autoriteiten zijn bang dat als China technologie zou leveren voor grootschalige internetnetwerken, zij hun technologie zullen gebruiken om Amerika te bespioneren en af te luisteren.

Huawei

Huawei in Nederland

Huawei is wereldwijd de grootste leverancier van telecomnetwerken, en ook in Nederland is het Chinese bedrijf actief. De grote telecombedrijven zoals VodafoneZiggo, T-Mobile en KPN hebben nog geen duidelijkheid gegeven over hun toekomstige samenwerking met Huawei. De Nederlandse overheid zegt tegen de NOS ‘zeer alert’ te zijn en komt inn het voorjaar met een ‘speciale China-strategie’.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie