Apple graaft eigen graf met peperdure Mac Pro stand

Redactie WINMAG Pro
Veel Apple-gebruikers hebben kritiek op het nieuwe product dat Apple tijdens Worldwide Developers Conference heeft onthuld. En dat is niet heel gek. Het nieuwe product, niets meer of minder dan een Mac Pro-standaard, kost maar liefst $ 1.000.

Apple heeft maandag de nieuwe super-high-end Mac Pro computerlijn op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie gepresenteerd. Naast de nieuwe computer, die bedoeld is voor professionele video- en audioverwerking, heeft Apple een computerscherm van $ 5000 onthuld: de Pro Display XDR. Het scherm wordt niet geleverd met een computerstandaard, deze koop je namelijk los. Het is geen koopje. De standaard kost maar liefst $ 1.000.

LEES OOK: Snelle overstap naar de cloud risicovol voor security

Standaard voor $ 1.000

De standaard is niet gemaakt van koolstofvezel of iets dergelijks, het is gewoon een normale computerstandaard. Sommige mensen zijn dan ook erg boos dat Apple een standaard voor $ 1.000 verkoopt - dezelfde prijs als een nieuwe iPhone XS en een nieuwe instap MacBook.

Op het evenement waar de monitorstandaard werd aangekondigd, Worldwide Developers Conference 2019, reageerde het publiek hoorbaar op het hoge prijskaartje. Volkomen logisch, want $ 1.000 veel geld om uit te geven aan een standaard voor een computerscherm. Apple zelf beweert dat het handig is wanneer gebruikers een nieuw scherm kopen als upgrade. Ze hebben dan al een standaard, dus die hoeven ze niet opnieuw aan te schaffen. Slim punt, maar het hele idee houdt waarschijnlijk op aangezien Apple $ 1.000 in rekening brengt voor de standaard.

Mac Pro stand

‘De meeste mensen die naar Worldwide Developers Conference kijken, zien gewoon een scherm en een standaard voor veel geld. Wat Apple had moeten doen, was zeggen dat dit een monitor van $ 6.000 is en als je het zonder de stand wilt kopen, je $ 1.000 korting krijgt, dus $ 5.000 betaald’, zegt tech vlogger Marques “MKBHD” Brownlee in een van zijn video's. Met andere woorden, in plaats van de standaard van het scherm als een add-on te presenteren, had Apple het moeten presenteren als een volledige pakketprijs en een optionele korting van $ 1.000 voor bijvoorbeeld professionele videobewerkers en ontwikkelaars die al een compatibele standaard hebben.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie