Nog betere stereoscopische 3D-ervaringen zonder bril op het scherm van de nieuwe Acer SpatialLabs View Pro 27

Redactie WINMAG Pro

Acer heeft zijn grootste en meest geavanceerde brilloze stereoscopische 3D-scherm tot dusver gepresenteerd: de Acer SpatialLabs View Pro 27. Het scherm is ontworpen als een ultramodern 3D-canvas voor makers en ontwikkelaars, waardoor ideeën en audiovisuele elementen gemakkelijker vorm krijgen zonder dat daar een speciale bril of accessoires voor nodig zijn. Het apparaat wordt aangedreven door de beproefde stereoscopische 3D-oplossing van SpatialLabs en wordt verder versterkt door het nieuwe Acer Immerse Audio-systeem en een reeks geavanceerde tools voor ontwikkelaars om creaties zo waarheidsgetrouw mogelijk in 3D weer te geven. Gebruikers kunnen het enorme 27-inch 4Kpaneel optimaal inzetten om levensechte beelden uitvergroot weer te geven, terwijl het ergonomische ontwerp en de afneembare kap (ook bij extreem weinig licht) zorgen voor comfortabel kijkplezier.

Uitgebreid ontwerp voor betoverende 3D-illustraties

De Acer SpatialLabs View Pro 27 brengt geavanceerde 3D-technologie en realtime stereoweergave op harmonieuze wijze samen in een uitgebreid landschap, zodat makers hun 3Dervaringen nog beter tot leven kunnen brengen. Het geoptimaliseerde 3D-scherm beschikt over een eyetrackingmodule om de positie en beweging van gebruikers in realtime te volgen, zelfs in donkere omgevingen. Kristalheldere details en beelddiepte worden geprojecteerd zoals beoogd dankzij het 27-inch 4K UHD-scherm met een 2D- en een 3D-modus. Hierdoor kunnen gebruikers 2 schakelen tussen een 2D- en 3D-stereoscopische weergave. Andere belangrijke schermspecificaties zijn de vernieuwingsfrequentie van 160 Hz, de helderheid van 400 nits en de kleurnauwkeurigheid van Delta E<2. De afneembare kap op de monitor zorgt voor een betere waarneming van kleuren en voor minder afleiding, zodat gebruikers geconcentreerd blijven en de beeldkwaliteit beter behouden wanneer zij hun ontwerpen op het scherm bekijken.

Acer Immerse Audio: een volwaardige audiovisuele beleving

De Acer SpatialLabs View Pro 27 is de volgende stap in de ontwikkeling van Acers baanbrekende 3D-technologie en introduceert het nieuwe Acer Immerse Audio-systeem voor een unieke virtuele koptelefoonervaring. Bij de door AI aangestuurde geluidsinnovatie wordt gebruikgemaakt van bundelvormende, richtinggevoelige akoestische signaaltransmissies en head-trackingtechnologie om ruimtelijke audio te produceren die wordt geprojecteerd uit twee naar boven gerichte luidsprekers van 2,5 watt. Een bolvormige zone met nauwkeurig afgestemde geluiden in combinatie met de visuele technologie van SpatialLabs zorgt direct voor een volledig meeslepende 3D-ervaring die elk detail, elke beweging en elke emotie weergeeft. Dit is perfect voor het presenteren van levendige beelden en content met ruimtelijke audio in bijvoorbeeld musea of showrooms.

Gemaakt voor ontwerpers (en anderen)

De Acer SpatialLabs View Pro 27 heeft meer te bieden dan men op het eerste gezicht zou denken. De 3D-schermen zijn van uitmuntende kwaliteit en daarnaast wordt ook SpatialLabs Experience Center Pro meegeleverd. Deze software biedt ontwerpers gebruiksklare toepassingen zoals SpatialLabs Model Viewer en add-ons voor designsoftware die helpen om workflows te versnellen en 3D-content van hoogwaardige kwaliteit te produceren. Dankzij de compatibiliteit met gerenommeerde rendering-engines zoals Unreal en Unity kunnen ontwikkelaars uit allerlei sectoren en vakgebieden eenvoudig ontwerpen maken en deze presenteren op SpatialLabs Proapparaten. Met de Acer Steam VR Bridge kunnen VR- en XR-ontwikkelaars hun creaties omzetten in 3D-beelden met een hoge resolutie zonder dat ze een bril nodig hebben. In combinatie met de OpenXR-compatibele runtime van Acer leveren de schermen moeiteloos stereoscopische beelden in compatibele toepassingen.

Het flexibele ontwerp van het scherm draagt bij aan de veelzijdigheid van het apparaat, omdat het op maat is gemaakt voor elke werkplek of opstelling. Het scherm is voorzien van een ErgoStand-ontwerp met VESA-montagemogelijkheid en kan worden gekanteld, gezwenkt en 3 gedraaid en in hoogte worden versteld om de beste kijkhoek te vinden voor elke functie en toepassing. Het apparaat beschikt ook over een reeks onmisbare connectiviteitspoorten, zoals HDMI 2.1, USB Type-C, DisplayPort 2.0 en 2x USB Type-A.

De Acer SpatialLabs View Pro 27 en andere SpatialLabs-apparaten zijn te zien tijdens de Immerse Global Summit (IGS) die van 17 t/m 19 oktober wordt gehouden in Orlando, Florida. Ontwikkelaars en belangstellenden worden van harte uitgenodigd om een sessie te boeken voor het bekijken van demo's en het overleggen over een mogelijke samenwerking. Neem voor meer informatie en vragen contact op via spatialLabs.business@acer.com.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer SpatialLabs View Pro 27 (ASV27-2P) is vanaf Q1 van 2024 verkrijgbaar.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie