NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Redactie WINMAG Pro
Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen.

NorthC Group, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het Duitse colocatiebedrijf IP Exchange GmbH.

De transactie omvat twee datacenters - in Neurenberg en München - met een oppervlakte van 14.000 m2, ruim 7MW aan stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreidingen. De datacenters zijn met elkaar verbonden via een redundant backbone-netwerk. IPX heeft een sterke positie in de zuid-Duitse regio Beieren en levert colocatiediensten, connectiviteit en managed services aan klanten uit tal van industriesectoren.

Met deze overname kan NorthC Group de activiteiten uitbreiden naar de Duitse markt en kan het zijn succesvolle platform van regionale datacenters buiten Nederland uitbreiden. Met de voortzettende digitale transformatie en de ontwikkeling van IoT, AI en 5G is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om te voorzien in de behoeften van organisaties aan multi-hybride cloudoplossingen. Het feit dat NorthC dichtbij klanten zit en de klantgerichte benadering zijn belangrijke onderscheidende factoren en zijn het fundament  voor de langdurige relaties met klanten. Met de overname van IP Exchange GmbH beschikt NorthC over een solide platform om ook in Duitsland een toonaangevend regionaal netwerk te creëren, vergelijkbaar met het Nederlandse netwerk van regionale datacenters van het bedrijf.

Alexandra Schless, CEO van NorthC: “De overname van IPX is een belangrijke mijlpaal in de expansiestrategie van NorthC Group. We zijn blij om het IPX-team te mogen verwelkomen in onze organisatie. Wij zijn van mening dat een platform van regionale datacenters met een brede geografische reikwijdte onze klanten de mogelijkheid biedt om hun redundante infrastructuur te optimaliseren en te profiteren van regionale ecosystemen. Deze overname stelt NorthC tevens in staat om voort te bouwen op het managed services-platform van IPX. Verdere synergie tussen de twee bedrijven zal zowel het gecombineerde bedrijf als onze klanten ten goede komen.”

De afronding van deze overname is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden. NorthC Group is bij de transactie door ING geadviseerd als M&A-adviseur en door Hogan Lovells als juridisch adviseur.

Over NorthC

Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie. Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een totaaloppervlakte van bijna 60.000 m2 en een elektrisch vermogen van 44 megawatt. Kijk voor meer informatie op www.northcdatacenters.com.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie