Nreal Light brengt augmented reality op zonnebrilformaat

Jordi Smit
Het Chinese bedrijf Nreal biedt een augmentedrealitybril die niet veel groter is dan een normale bril. Dat levert een indrukwekkend resultaat op, wat is te zien op de CES 2019.

Nreal Light lijkt op normale zonnebril

De bekendste augmentedrealitybrillen van dit moment zijn de HoloLens van Microsoft en de Magic Leap One van Magic Leap. Deze headsets projecteren beelden op hun brilglazen, waardoor dragers een virtuele laag over de werkelijkheid zien. Het nadeel van deze brillen is dat ze behoorlijk groot zijn, waardoor ze direct een stuk minder draagbaar zijn. De Nreal Light is een stuk kleiner en lijkt qua ontwerp veel meer op een normale zonnebril, maar wel eentje die iets meer naar voren uitsteekt.

Nreal Light: licht gewicht

De bril weegt 85 gram: dat is heel licht voor een augmentedrealitybril, al drukt hij wel meer op je neus dan een normale bril. Aan de Nreal Light zit een kabel die naar een klein kastje dat gemakkelijk in een broekzak past leidt. Hierin zit de accu en processor. Het werd niet duidelijk hoelang het apparaat meegaat op een lading, al gingen de kastjes op de stand vrij veel rond om aan het stopcontact te hangen. Ook werd de gadget behoorlijk snel warm.

Behoorlijk scherp en helder

De bril toont 1080p-beeld door twee glazen met een prima gezichtsveld van 52 graden. Tijdens de korte demo oogden de beelden behoorlijk scherp en helder. Een video van een Chinese popgroep was zonder problemen te bekijken. Zeker op een donkere muur zag dat er goed uit. Omdat de beelden op het glas geprojecteerd worden, blijft de omgeving altijd zichtbaar.

LEES OOK: Royole FlexPai: de eerste buigbare smartphone

Prijs onbekend

De Nreal Light verschijnt in juli in de Verenigde Staten. Een Nederlandse datum is niet bekend. Het bedrijf deed een beetje geheimzinnig over de prijs en noemde het 'ongeveer de prijs van een hoogwaardige smartphone'.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi