Octrooiaanvraag op Samsung AR smartglasses

Fenna Kiebert
Het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) publiceerde eerder deze maand een octrooiaanvraag van Samsung, waaruit blijkt dat het bedrijf nog altijd geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de Samsung AR smartglasses.

LEES OOK: Oled tv kopen: neem dit in ogenschouw

Verschillende bronnen, waaronder Patently Apple, tonen in het onlangs gepubliceerde octrooidocument een paar vrij standaard ontwerpglazen die, schijnbaar, opvouwbaar zijn. Op het document is ook te zien dat het apparaat waarschijnlijk een ARM-processor, camera en biometrische sensoren bevat.

Conventionele zonnebril

Volgens het patent is het ontwerp van het Samsung AR smartglasses vergelijkbaar met een conventionele zonnebril. Bovendien kunnen de AR smartglasses in tweeën worden gevouwen, waardoor je hem eenvoudig kunt opbergen.

In plaats van een conventioneel scherm voor het weergeven van informatie, heeft de Samsung AR een projector die met behulp van een prisma de informatie projecteert op het rechterglas. Hierdoor kan de gebruiker alles blijven zien, terwijl de gegevens op het apparaat worden weergegeven.

Het display kan worden omgeschakeld met behulp van een kleine, vierkante schakelaar die bij het rechteroor wordt geplaatst. Bovendien meldt het patent dat de Samsung AR-smartglasses een hele reeks sensoren heeft, waaronder een nabijheidssensor, een infraroodsensor, een biometrische sensor, een temperatuursensor en een vochtigheidssensor.

Huawei

In maart maakte Huawei al bekend dat deze zomer hun eerste generatie smartglasses zou verschijnen. De Huawei smartglasses zouden in samenwerking met brillenmerk Gentle Monster zijn. Samsung noteert in hun patentaanvraag dat een van de belangrijkste chips die in hun AR smartglasses wordt gebruikt, een ARM-processor is. Als dat ook het geval is bij Huawei, kunnen hun smartglasses in gevaar zijn. 

Of de bril echt uitgebracht wordt en wanneer dit zal zijn, is nog de vraag.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna