Oculus scoort met tweede animatie

Oculus wint eerste Emmy-award voor VR-animatie

Redactie WINMAG Pro
Komende zaterdag worden de Emmy-awards weer uitgereikt. Tijdens deze presentatie worden de beste televisieprogramma's beloond met een felbegeerde award. De 'Creative Arts Awards' zijn afgelopen weekend al uitgereikt en Oculus heeft de eerste award voor een VR-presentatie in de wacht gesleept.

Het virtual-reality bedrijf Oculus won met de interactieve animatiefilm Henry de award voor Outstanding Original Interactive Program. Henry is een korte animatiefilm over een stekelvarken die graag vrienden wil maken, ondanks zijn pikkerige uiterlijk. De video combineert traditionele animatie met een semi-interactieve ervaring. Zo is het mogelijk om rond te lopen in de virtuele ruimte en kan Henry jou aankijken.

Lees ook: Oculus Rift vanaf eind september in Europa verkrijgbaar

Creative Arts Emmy's

De 'Creative Arts Emmy's' zijn een onderscheiding voor technische ontwikkelingen in het medium van televisie, zoals kostuum, visagie en cinematografie, en gastrollen. Game of Thrones was de grote winnaar van de Creative Arts Emmy's en sleepte maar liefst negen awards in de wacht. Henry is de eerste award voor een VR-presentatie en de tweede animatiefilm die Oculus heeft gemaakt. Het bedrijf heeft de gelegenheid genomen om de derde animatie, genaamd 'Dear Angelica',  onder de aandacht te brengen en ontwikkelaars te wijzen op de nieuwe tool, genaamd Quill,  waarmee ontwerpers makkelijk VR-scenes kunnen maken.

Voor meer informatie over Henry en Oculus kun je kijken op deze websiteOm de volledige lijst winnaars van de Emmy 'Creative Arts Awards' te bekijken kun je deze website bezoeken.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie