Zelfs pigment uit oude cartridges is recyclebaar

OKI schoolvoorbeeld van recycling

Redactie WINMAG Pro
De Japanse multinational OKI is een voorbeeld voor ons allemaal als het gaat over het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

OKI is over de hele wereld bekend om zijn printers en aanverwante producten. Daar komt nu het respect bij voor natuur en milieu.

Het bedrijf slaagt erin om maar liefst 98% van zijn ingezamelde verbruiksmateriaal te recyclen. Denk hierbij aan materiaal dat in de producten zelf is verwerkt, maar ook het verpakkingsmateriaal. Op de bedrijfswebsite verklaart OKI wat het doet om zijn klanten te stimuleren oude producten te retouneren:

'Sinds 2004 heeft ons retourneerprogramma voor verbruiksmaterialen gezorgd voor een veilige en effectieve recycling van duizenden gebruikte OKI-tonercartridges van onze klanten, waardoor werd voorkomen dat toner het milieu binnendringt en plastic terechtkomt op afvalstortplaatsen.'

Tonercartridge wordt tuinmeubel

Het bedrijf maakt de cartridges schoon, haalt ze uit elkaar en laat er dan tuinmeubelen van maken.

Verf

Zelfs het gekleurde pigment uit de oude cartridges weet het bedrijf terug te winnen, om het opnieuw te gebruiken in buitenverf voor de drempels op onderstaande foto's.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie