Onboard videobewaking van Axis Communications verbetert veiligheid in openbaar vervoer

Redactie WINMAG Pro

Axis Communications, technologie marktleider in netwerkvideo, lanceert twee nieuwe camera’s voor betere beveiliging in het openbaar vervoer. En dat is hard nodig, zeker op en rond het spoor loopt het geweld uit de hand.

Het waarborgen van veiligheid in het openbaar vervoer brengt uitdagingen met zich mee. Zeker op feestdagen, zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag, wanneer het extra druk is in treinen, bussen en trams. Rekening houdend met de beperkte ruimte, schokken en trillingen, snel veranderende lichtomstandigheden en minimale opslagcapaciteit heeft Axis Communications daarom twee nieuwe camera’s ontwikkeld: AXIS M3905-R en AXIS P3905-R Mk III.

Bewaking in bussen & treinen

De eerste camera, AXIS M3905-R, is speciaal ontworpen voor beveiliging in bussen. De camera voldoet aan specifieke voorschriften in het openbaar vervoer, waaronder brandveiligheid voor bussen. De tweede camera, AXIS P3905-R Mk III daarentegen, is speciaal ontworpen voor railvervoer. De camera’s zijn bestand tegen trillingen, veroorzaakt door het wegdek of de rails, en kunnen tegen grote temperatuurschommelingen. Bovendien kunnen de camera’s ook aan de buitenkant van een voertuig worden gemonteerd met behulp van een AXIS behuizing.

Duidelijk beeld bij slechte belichting

In het openbaar vervoer kunnen lichtomstandigheden snel wisselen. Treinen rijden immers vaak door tunnels en als het donker wordt, is het voor camera’s lastig om kwalitatief goede beelden vast te leggen. Met de Lightfinder-technologie van Axis, zijn de camera’s zo ontworpen, dat ze zelfs bij snel veranderende lichtomstandigheden of bewegende objecten, videobeelden van hoge kwaliteit kunnen leveren en passagiers kunnen identificeren.

Beschermd tegen cybercrime

De connectiviteit in voertuigen neemt steeds verder toe, wat het mogelijk maakt voor bijvoorbeeld bussen om gegevens uit te wisselen over hun locatie en mogelijke vertragingen. Door deze toename in connectiviteit wordt ook cyberbeveiliging van beveiligingscamera’s steeds belangrijker. Beide onboard camera’s beschikken over ingebouwde cybersecurity-functionaliteiten die ongeoorloofde toegang voorkomen en het systeem beveiligen.

"Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van het openbaar vervoer. Het is daarom cruciaal om een veilige reiservaring te bieden voor zowel passagiers als het personeel. Niet alleen overdag, maar ook in de avond en tijdens drukke feestdagen moet het openbaar vervoer voor iedereen veilig en toegankelijk zijn. Met deze twee nieuwe onboard camera’s willen we een bijdrage leveren aan een prettige ervaring onderweg, ongeacht het tijdstip, de locatie of de drukte”, aldus Edwin Beerentemfel, Manager, Sales Benelux bij Axis Communications.

 

LEES OOK: Techinvesteringen die zich terugbetalen

LEES OOK: Onderzoek: 86 procent fabrikanten geeft toe te draaien op verouderde of niet beveiligde IT-systemen

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie