Onfido betreedt officieel Benelux markt en kondigt Lynk & Co aan als nieuwste klant

Redactie WINMAG Pro
Leider in identiteitsidentificatie opent nieuw kantoor in Amsterdam om de jaar-op-jaar groei van 216% in de regio te ondersteunen

Onfido, de wereldwijde dienstenverlener voor identiteitsverificatie en authenticatie, kondigt vandaag aan dat Lynk & Co, de marktleider op het gebied van mobiliteit, zijn nieuwste klant in de Benelux is. De vraag naar betrouwbare identiteitsdiensten neem alleen maar toe, met name vanuit de financiële dienstverlening en de mobiliteitssector, waar identiteitsverificatie essentieel is voor het op afstand verifiëren van identiteiten en het bestrijden van identiteitsfraude. De klantenlijst van Onfido groeit dan ook gestaag in de regio. Naast Lynk & Co bedient het bedrijf challenger bank bunq en LeasePlan Bank. Om verdere groei te realiseren en zijn regionale klanten beter te kunnen ondersteunen opent Onfido daarom een regionaal hoofdkantoor in Amsterdam. 

Lynk & Co, dat een op lidmaatschap gebaseerde mobiliteitsoplossing biedt aan consumenten, heeft Onfido’s AI-powered document- en biometrische verificatieoplossing geïntegreerd om gebruikers snel en efficiënt te verifiëren. Onfido's eigen technologie verifieert de identiteit van gebruikers met een gebruiksvriendelijke oplossing voor de klanten en houdt fraudeurs buiten. Doordat Onfido volledig geïntegreerd is met het platform van Lynk & Co kunnen klanten zich aanmelden voor de dienst aan de hand van een selfie en foto van hun ID-bewijs. Onfido controleert eerst of het identiteitsbewijs echt is en niet vervalst en koppelt deze vervolgens met het gezicht van de gebruiker. Op deze manier weet men zeker dat de persoon die de identiteit voorlegt de rechtmatige eigenaar is en fysiek aanwezig is.

Mike Tuchen, CEO van Onfido: "De Benelux is een groeiend broeinest van internationale fintech activiteiten die een robuuste identiteitsverificatie vereisen voor KYC. Dit is een groeigebied voor Onfido en we zijn vastbesloten om de best mogelijke service te bieden aan onze bestaande klanten en om onze activiteiten in de regio uit te breiden. De oprichting van ons Nederlandse kantoor is daar het bewijs van." 

"Identiteitsfraude neemt toe en is alleen maar verergerd door de Covid-19 pandemie. Uit ons laatste Identity Fraud Report blijkt dat het aantal pogingen tot identiteitsfraude met 41% is toegenomen vergeleken met het jaar daarvoor,“ aldus Michael van Gestel, Global Head of Fraud en General Manager van Onfido Nederland. “Nu steeds meer consumenten overstappen op digitale diensten, verwachten wij dat deze trend alleen maar zal toenemen. Door KYC-processen met identiteitsverificatie te automatiseren, worden bedrijven beschermd tegen geraffineerde fraude en profiteren ze van een verbeterd onboardingproces voor hun klanten." 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie